PODGORICA: Umalo sudar, jer mašinovođa nije poštovao signale - Volim Podgoricu

PODGORICA: Umalo sudar, jer mašinovođa nije poštovao signale

 

Prvostepena komisija utvrdila je da mašinovođa manevarske lokomotive (vrste željezničkog vučnog vozila) nije poštovao manevarske signale zbog čega je u četvrtak na željezničkoj stanici u Podgorici izazvao incident, kada je presjekao putanju putničkog voza koji je išao iz Podgorice prema Nikšiću. 

Disciplinski posupak

Incident je srećom prošao bez posljedica jer nije došlo do sudara, a komisija koja je odmah izašla na mjesto dogđaja utvrdila je da je kriv vozač manevarske lokomotive.

– Prvostepena komisija je islijedila vanredni događaj gdje je utvrdila nedvosmislenu krivicu mašinovođe manevarske lokomotive koji nije ispoštovao manevarske signale. Kako se polaskom lokomotive upalio signal STOP za lokalni voz i on je stao, tako bezbjednost željezničkog saobraćaja ni jednog trenutka nije bila ugrožena – kazala je za Pobjedu portparolka Željezničke infranstrukture Mirjana Vujović. Na pitanje da li će vozač lokomotive snositi posljedice zbog takvog postupka, Vujović je kazala da je on zaposlen u kompaniji Montekargo i da u Željezničkoj infrastrukturi nijesu nadležni da pokrenu postpak protiv njega. Juče nijesmo mogli da dobijemo informacije od čelnih ljudi kompanije Montekargo da li će biti pokrenut disciplinski postupak protiv mašinovođe, jer su svi koje smo pozvali kazali da nijesu nadležni za taj slučaj ili da ne žele da komentarišu.

Putnici

Za razliku od tvrdnji iz Željezničke infrastrukture, odakle su saopštili da voz nije bio u pokretu kada mu je putanju presjekla manevarska lokomotiva, putnici koje je Pobjeda u četvrtak zatekla na Željezničkoj stanici tvrdili su da je voz bio u pokretu i da je pukom srećom izbjegnut sudar. Vidno iznervirani i uzrujani ispričali su da je lokomotiva „bukvalno preletjela sa drugog perona“ i da se zamalo sudarila sa vozom. Poručili su da su ljuti jer se svakog dana događa poneki incident ili zastoj na pruzi, a da često nemaju objašnjenje zbog čega se to dešava.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com