Večeras Bokeljska noć - Volim Podgoricu

Večeras Bokeljska noć

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana večeras sa početkom u 21 sat.

 

Zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba “Lahor” okićene barke će se predstaviti u tri kruga i konkurisaće za nagrade.

Tokom trećeg đira, žiri, u sastavu: Jovica Martinović, predsjednik i članovi Vlasta Mandić i Slavko Ivanović proglasiće najbolje kreacije, nakon ćega će, oko 22 sata i 30 minuta uslijediti veliki vatromet sa mora i sa kopna, prenosi Radio Kotor.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu, a najaviće je defile Gradske muzike.

Uz bogatu morsku trpezu, uz ribu i vino koji će obilježiti ovogodišnju feštu nad feštama, domaći i “furešti” biće u prilici da užvaju u koncertima klape “Bonaca” i grupe “Teška industrija” na glavnom gradskom trgu.

Na pjaci Svetog Luke nastupiće Who See uz DJ Mono i DJ Zgoobidan. Ostali trgovi rezervisani su za lokalne muzičke grupe: Bend Sinhro, Ansambl Toć, The grupu, Modern pop kvartet, Acustic teraphy, The Unexpected, Muzički sastav “Škuribanda” i klapu “Incanto”.

Prigodnu brošuru o istorijatu Bokeljske noći priredio je Jovica Martinović.

Organizator Bokeljske noći je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, dok je pokrovitelj Opština Kotor.

 (Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com