DF: Je li trebalo da išamaramo poslanike DPS-a, kao Šaleta Đurović turistu? - Volim Podgoricu

DF: Je li trebalo da išamaramo poslanike DPS-a, kao Šaleta Đurović turistu?

Slučajevi “pravde” po receptu crnogorskog pravosuđa koji ovih dana izlaze čas iz kuhinje tužilaštva, čas iz sudova, predstavljaju najbolji pokazatelj o zarobljenim institucijama kojima bi pozavidjele i neke južnoameričke zemlje sedamdesetih godina prošlog vijeka, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF). 

Iz tog političkog saveza su dodali i da gotovo zvuči burleskno da je Šaleta Đurović, predsjednik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, zbog prebijanja srpskog turiste na barskoj plaži, po kratkom postupku, prekršajno kažnjen 350 evra.

Kazali su i da su specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i tužiteljka Romina Vlahović podnijeli optužni predlog protiv poslanika DF.

“S druge strane Milivoje Katnić i Romina Vlahović – Pomada podnijeli su optužni predlog protiv poslanika DF koji su se verbalno sukobili sa poslanicima DPS , i to nakon što su poslanici ove kriminalne družine protiustavno i protivzakonito osim ukidanja imuniteta glasali i za određivanje pritvora. Znači li to da su poslanici DF trebali, poput Šalete Đurovića, da išamaraju i izudaraju poslanike DPS, kako bi prekršajno bili gonjeni, i da li može doći do prekvalifikacije ukoliko to urade sljedećih dana na nekoj od crngorskih plaža, ili je pak Milivoje Katnić odlučio, da sve poslanike DF, krivično procesuira do kraja 2017. godine”, poručili su iz DF.

Iz DF ističu i da s druge strane, funkcioneri DPS, članovi njihovih porodica i njima blisko povezana mafijaška udruženja, ne da ne podliježu zakonu, već ga sami pišu i sprovode, i to nad političkim neistomišljenicima.

“Kako je moguće da je verbalni incident u Skupštini izazvao toliki strah i uznemirenost kod poslanika DPS i članova njihovih porodica, a brutalno prebijanje na plaži, u prisustvu hiljadu kupača, ne da nije izazvalo nikakvu uznemirenost, nego su se izgleda na kraju Šaleta Đurović i pretučeni srpski turista i pobratimili, jer je predsjednik Agencije platio njegovu kaznu. Još jedan od flagrantnih slučajeva “pravde” predstavlja i napad na jednog od lidera DF Nebojšu Medojevića od strane sinovca Brana Mićunovića, koji je takođe prekršajno kažnjen sa 500 eura. Time je zvanično otvoren lov na lidere i poslanike opozicije, i to isključivo DF, koji postaju mete režima i kriminalnih struktura. Da li treba podsjećati na napad na Milana Kneževića za vrijeme oktobarskih protesta 2015. godine od strane MMA borca Nikolaja Dragovića o čemu postoji i video snimak i koji sve vrijeme skrivaju u policiji i tužilaštvu. A pomenuti Dragović, ne da nije procesuiran do današnjeg dana, već je i napredovao u službi, tako što je od sezonskog vatrogasca dobio stalno zaposlenje u komunalnoj policiji”, objasnili su iz DF.

Iz tog političkog saveza navode da naravno, Uprava policije sistematski ćuti i asistira Milivoju Katniću u progonu DF i podnosi krivične prijave samo protiv poslanika tog saveza, dok u slučajevima Mićunovića, Dragovića i lopovske bande iz kluba poslanika DPS, uklanja tragove i postaje saučesnik u zločinu.

“Neskrivena mržnja koju Milivoje Katnić zloupotrebom službenog položaja, iskazuje prema DF, postaje obrazac ponašanja zarobljenih i korumpiranih institucija, koje će mnogo prije nego što oni misle, biti demontirane i raskrinkane kao dio jedne kriminalne hobotnice koja je napala Crnu Goru. DF ima dužnost da nastavi politički beskompromisnu borbu protiv Mila Đukanovića i njegovog režima, i zato nas progon, represija režima i desetine sudskih procesa, ne mogu zaustaviti u našem naumu da svim raspoloživim demokratskim sredstvima oslobodimo Crnu Goru od trodecenijske tiranije”, zaključuje se u saopštenju DF. 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com