Krapović poručio Ivanović: U Miločerskom parku se neće graditi ako se mi budemo pitali - Volim Podgoricu

Krapović poručio Ivanović: U Miločerskom parku se neće graditi ako se mi budemo pitali

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović poručio je danas predsjednici odborničkog kluba Crnogorske u Skupštini opštine (SO) Budva, Anđeli Ivanović da nakon ovog puta više neće reagovati na njene prozivke.

On je reagovao povodom jučerašnjeg saopštenja Ivanović u kome mu je ona između ostalog pručila da su “svi su krivi što on nema kapacitet da ispuni predizborna obećanja” i da je populista.

Krapović je dodao da reagujem isključivo zbog javnosti i građana Budve jer je Ivanović odgovorila neistinama, tako da će se po stavkama odrediti u odnosu na ono što je ona navela, iako je neke moje komentare ignorisala ,vjeruje namjerno i u nedostatku argumenata.

“Mislim da sam uvijek korektan, naravno ako se to zasluži, a saglasan sam da Vi jeste zaslužili. Izbor i imenovanja ste zaobišli iz razloga što ne možete opravdati ponašanje i glasanje odbornika Crnogorske,a ne iz razloga koji ste naveli. Prvo, na sjednicama OIK-a ste valjda glasali po savjesti i zakonu, a ne da bilo kome omogućite vlast. Inače, pravna bitka za održanje rezultata lokalnih izbora u Budvi nije dobijena u Budvi,već u DIK-u u Podgorici, gdje je prigovor Demokrata dobio većinu i tako je odbranjena pobjeda nad DPS-om u Budvi. Podvlačim da je to jedini prigovor koji je dobio većinu od svih podnesenih DIK-u nakon Parlamentarnih i lokalnih izbora 2016-te godine. Drugo ,niste Vi meni omogućili ništa – kvorum za normalno funkcionisanje lokalnog parlamenta je obaveza svih koji su izabrani od strane građana, osim ako se ne suočavate sa OKG-om,što je ranije bio slučaj u Budvi, pa taj ondašnji pristup opozicije opravdavam time. Jednostavno,dramatične scene, štetne i skandalozne odluke zahtijevaju takav jedan drastičan pristup,što sada nije slučaj. Treće, ponavljam, glasali ste valjda onako kako mislite, a ne da meni ili vlasti učinite uslugu.Tačno je,baš Vi ste,kao i još neki od kolega, tada upozoravali da su te odluke pravno manjkave itd, Itd. Međutim, evo proteklo je dosta vremena, a ni Vi,ni bilo ko drugi te „pravno manjkave“ odluke nije učinio upitnim na bilo koji način. Naprotiv, još se postupa po njima i prozvode pravno dejstvo i danas”, istakao je Krapović.

Po njegovim riječima, u Miločerskom parku se neće graditi, “ako se mi budemo pitali” , a dijelom je to kako je kazao i u “Vašim rukama, pa sami vidite šta ćete i kako ćete”.

“Ja znam šta ću ja. Što se tiče investitora,dok sam na ovom mjestu trudiću se svim silama da svi koji ulažu i rade imaju što bolji poslovni rezultat, ali prije svega vodeći računa o interesima građana Budve i Crne Gore.Gradnja u Miločerskom parku nije interes Budve i Crne Gore. Takođe,odluku o dodjeli prostorija vrtiću nisam smislio ja,već sam to kandidovao na zahtjev direktorice vrtića u Budvi i to je lako provjerljivo,tako da ocijene o demagogiji i populizmu apsolutno ne stoje. Nijednom riječju nisam pomenuo dječicu, pogotovo ne više puta, već sam upotrijebio formulaciju “mališani”, bez namjere da njih uvlačim u ovu našu malu polemiku. No, Vi, naravno, niste odoljeli, zar ne?”, kazao je gradonačelnik Budve.

Krapović tvrdi i da nikad, i to podvlači, nije ponudio bilo kome mimo njihove koalicije da uđe u vlast, pa ni Crnogorskoj, i to je jedina istina.

“Ako nije,izvolite slobodno dokažite suprotno.To što Crnogorska eventualno priča sa nekim, a ponavljam, sa mnom nikada niste, ne znači da ste dobili ponudu,već da se nudite. Žao mi je što ste kao svršeni student, magistrant imali takav tretman i loše iskustvo, ali za to nisam kriv ja, već onaj što je u izbornoj noći na javnom servisu najavio koaliciju i vlast u Budvi sa Vašom partijom,tako da to adresirajte njemu. Politički subjekt koji predstavljam i moja malenkost smo tu da to mijenjamo, i to ćemo uraditi, budite sigurni,kako niko više ne bi imao iskustvo poput Vašeg”, poručio je Krapović.

Krapović ističe i da za sebe smatra da i kroz život i kroz politiku ide časno.

“Vi, naravno, slobodno mislite drugačije. Međutim, daleko sam od izlaza. Teška je i mukotrpna ova naša borba, ali za mene ona završava tek konačnom pobjedom na nivou države,koju sigurno ostvarujemo, tako da ću Vam još neko vrijeme biti tu. Neko mora skupiti herca da ovo izgura do kraja,a teško da će to biti oni koji su igrali zadnjih 27 godina, i to na svim stranama i pozicijama! Niste mi krivi ništa i ne povezujem Vas lično sa bilo kime. Jednostavno smo razmijenili argumente,pa “ko što ponese”,što se kaže. Kao što kaže jedan moj kolega, uvažena odbornice Ivanović, sa ovom dosta!”, zaključio je Krapović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com