PODGORIČANIN ŠAMARAO TURISTU - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN ŠAMARAO TURISTU

Zbog narušavanja javnog reda i mira na Gradskoj plaži u Baru u petak popodne, u barskom odjeljenju Suda za prekršaje Budva juče su novčano kažnjeni Šaleta Đurović (58) iz Podgorice, predsjednik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, i državljanin Srbije Aleksandar Krstić (38), inženjer avio saobraćaja iz Beograda. 

Nakon pretresa, izjava svjedoka, suočavanja dvojice okrivljenih i ljekarskih izvještaja, sudija Dubravka Mažić je presudila da je Krstić kriv što je na javnom mjestu vrijeđao Đurovića i izrekla mu novčanu kaznu od 105 eura. Sudija Mažič je nakon toga rekla da je Đurović kriv što je na javnom mjestu fizički napao Krstića i zadao mu jedan šamar i tri udarca pesnicom, za što je kažnjen 350 eura.

“Okrivljenima su izrečene minimalne kazne jer se radi o osobama koje prije nisu prekršajno kažnjavane”, rekla je sudija Mažić na čiju odluku ni Krstič ni Đurović nisu uložili žalbu. 

Sukob njih dvojice počeo je u petak oko 13:30 prepirkom oko zaklanjanja pogleda na more Đuroviću, zato što je Krstić „postavio veliki peškir na suncobran“ ispod koga su bile njegova supruga u šestom mjesecu trudnoće i sedmogodišnja ćerka. Verbalni spor je doveo do toga da Đurović zbog, kako je kazao, uvredljivih riječi koje su mu bile upućene pred suprugom, ošamari, a potom i pesnicom udari Krstića. Krstić, čijoj je porodici ovo bio finalni dan ljetovanja u Baru, nakon toga je pao na zemlju, a kada se pridigao, pozvao policiju. Osoblje na plaži je odmah pritrčalo i razdvojilo Đurovića od Krstića, kojem je ukazana prva pomoć. 

“Zvao sam policiju samo zato što tvrdim da ama baš ničim nisam doprinio da dođe do ovog napada, ni na kraj pameti mi nije bilo da bilo koga uvrijedim. Da su mi rekli da im smeta peškir, sklonio bih ga, a ranije sam vidio na istoj plaži da i drugi ljudi to rade. Imao sam naočare velike dioptrije na glavi koje su mi nakon prvog udarca pale i razbile se”, rekao je na pretresu  Krstić.

On je odbacio optužbe Đurovića da ga je prije i poslije fizičkog napada više puta nazvao majmunom i idiotom, priznavši da ga je samo jednom nazvao idiotom „i to kada sam se podigao sa zemlje iz polusvjesnog stanja“. Ljekarskim pregledima u Hitnoj pomoći i barskoj bolnici, njemu je u toku popodneva konstatovana oteklina na lijevom obrazu površine 7×7 cm.

Đurović je ukazao da mu se Krstić, nakon što mu je skrenuta pažnja za peškir, obraćao arogantnim i drskim tonom, „nazvavši me majmunom“. 

“Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga, imam 58 godina, nikako ne želim ovakve situacije, ali ja iz čista mira nikada ne bih napadao ljude na plaži. Moj temperament je takav da ovako odreagujem na uvrede morala i časti. Nijednom jedinom riječju Krstića nisam uvrijedio, a on mene jeste. Kada je pao, odmakao sam se od njega i momcima koji su pritrčali rekao da mu odmah pomognu”, rekao je Đurovič pred sudijom.

On je sve vrijeme tvrdio da je Krstića udario „samo dva puta i to oba puta otvorenom šakom“. Jedan od svjedoka, spasilac na plaži Marko Ugrenović, kazao je da je vidio prvo šamar, zbog čega je potrčao prema njima, a dok je prilazio, vidio je i „seriju od tri-četiri udarca pesnicom “. Drugi svjedok, šef plažnog osoblja Vojislav Vuković, rekao je da je on potom stao između Ugrenovića i Đuroviča kojem je rekao da sjedne „dok ne dođe policija“.
Prema saznanju „Vijesti“, Đurović je poslije suđenja ponudio da preuzme na sebe plaćanje Krstićeve kazne i troškova suđenja, što je ovaj prihvatio.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com