POZIV ZA ĆERKU FILIPA VUJANOVIĆA - Volim Podgoricu

POZIV ZA ĆERKU FILIPA VUJANOVIĆA

Ćerka predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Nina Vujanović, učestvovaće sljedeće nedjelje na Globalnom forumu mladih u glavnom gradu Azerbejdžana.

Filip Vujanović je sredinom marta bio  jedan od govornika na Globalnom forumu u istom gradu.

Oba ova foruma organizuje azerbejdžanski Međunarodni centar Nizami Gandževi (NGIC).

Vujanović je 15. juna u Podgorici odlikovao Ordenom crnogorske zastave prvog stepena kopredsjedavajućeg Centra Ismaila Serageldina. 

U saopštenju predsjedničkog kabineta se ističe da je odlikovani direktor Aleksandrijske biblioteke, ali se nigdje ne pominje i da je jedan od predsjedavajućih u Centru.

Serageldin je na martovskom forumu bio moderator na temu panela “Budućnost međunarodnih odnosa”, u okviru kojeg je jedan od govornika bio upravo Vujanović.

Na istom panelu je učestvovao i makedonski predsjednik Đorđe Ivanov, čiji će sin, Ivan Ivanov, takođe učestvovati na Globalnom formu mladih u Bakuu od ponedjeljka. 

Na Globalnom forumu mladih učestvovaće i djeca bivših predsjednika i premijera Bosne i Hercegovine, Albanije, Ukrajine, Andore i Letonije.

Iz Bosne će učestvovati sin bivšeg šefa diplomatije Zlatka Lagumdžije, Zlatko Lagumdžija. 

Upravo će bivši visoki zvaničnik BiH biti jedan od predavača na Globalnom forumu mladih, na kojem će učestvovati njegov sin.

Među do sada potvrđenim govornicima biće i bivši predsjednici Hrvatske Ivo Josipović, Letonije Valdis Zatlers i Bugarske Rosen Plevneliev i Petar Stojanov.

Vujanović je krajem prošle godine odlikovao najvećim državnim odlikovanjem Plevnelieva, koji je istim uzvratio.

Forum će okupiti 50 mladih lidera, ali i sadašnje i bivše državne lidere. 

Vujanović je više puta isticao odlične odnose sa Azerbejdžanom, prije svega sa predsjednikom Ilhamom Alijevim.

Alijev je otvorio martovski Globalni forum.

Predsjednikova ćerka Nina Vujanović zaposlena je u Centralnoj banci Crne Gore (CBCG).

Prema podacima koje je njen otac prijavio Agenciji za sprječavanje korupcije, njena plata u CBCG je 2015. varirala je od 680 do 1.070 eura. 

U novom kartonu se ne pominje nijedno od njegovo troje djece.

Nina Vujanović je prvi stalni radni odnos zasnovala je 2011. u Glavnom gradu Podgorica.

U CBCG je došla u novembru 2012. godine.

“Magistar je ekonomije – zvanje stečeno na Univerzitetu Koleg u Londonu, duže specijalizacije iz ekonomije na Univerzitetu ekonomije Češke, Moskovskom državnom univerzitetu i Univerzitetu Mejn u SAD-u. Ekonomiju je diplomirala na Ekonomskom fakultetu UCG sa prosjekom 9,93. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za akademski uspjeh, a objavila je više istraživačkih radova. Govori engleski i ruski jezik”, obrazložili su 2013. iz CBCG odluku zbog čega je ona u toj instituciji.

Kako se navodi u jednom od posljednjih istraživačkih radova, trenutno je na doktorskim studijama na britanskom univerzitetu Stafordšir.

Vijesti

1 komentar

  1. I do not even know how I ended up here, but I believed this submit used to be great. I don’t recognize who you might be but certainly you’re going to a well-known blogger should you are not already Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com