Brutalno prebijen libijski student - Volim Podgoricu

Brutalno prebijen libijski student

Tri libijska studenta napadnuta su u petak oko 3.30 sati ujutru, a jedan od njih je brutalno pretučen.

 

Kako su saopštili iz Airways aviation akademije, njih su napali mlađi Nikšićani ispred noćnog kluba Diamond.

Oni su, kako navode, bili pijani i agresivni, a iznosili su prijetnje na račun Muslimana te i ovih studenata nazivajući ih svjetskim teroristima.

Studenta je, kako tvrde, Nikšićanin udario pesnicom, a moguće je da su napadači bili naoružani.

Napadnuti student je, kako dodaju, primljen u hitnu pomoć u Nikšiću i poslat je u Podgoricu na skener glave, službenim ambulantnim kolima Bolnice Nikšić.

“Policija sumnja na četvoricu počinilaca, koji su privedeni nakon provere sigurnosnih kamera”, kazali su iz ove kompanije.

Direktor baze Airways aviation akademije u Crnoj Gori, Petar Glomazić kazao je da je ovo više nego neprijatno iznenađenje.

“Jedan od njih je zbog zadobijenih udaraca bio nesvjestan izvjesno vrijeme i život mu je bio ugrožen zbog gušenja jezikom. Studenti su napadnuti iz čista mira, a povod napadačima bila je njihova vjerska i nacionalna pripadnost. Ovaj napad predstavlja rasistički čin koji nanosi ogromnu štetu ne samo našoj Akademiji već i cijeloj zemlji. Ovakvi postupci moraju biti strogo kaznjeni i onemogućeni ubuduće. Naša Akademija će preduzeti sve sto je u njenoj moći da se ovaj  događaj prikaže u svom pravom svjetlu, i da se sve u vezi sa tim i adekvatno procesuira. Sigurni smo da ce nadležni organi preduzeti sve zakonom predviđene radnje po ovom pitanju. Mi ćemo na tome insistirati,“ rekao je Glomazić.

Globalni direktor Airways aviation akademije, Ted Kabut pozvao je zvaničnike na najvišem novou “da osude i na pravi način procesuiraju ovaj slučaj nasilja i rasistički motivisanog napada koji u mnogome može da ugrozi stabilnost”.

“Ovi studenti koji tek sedam dana u Nikšiću te izražavam zabrinutost šta možemo da očekujemo u narednih godinu dana do kraja njihovog školovanja. Mi radimo na promovisanju i pozicioniranju Crne Gore kao sigurne i stabilne države i ovakvi incidenti jednostavno nisu prihvatljivi,“ istakao je Kabut.

Jedan od studenata kazao je da oni nijesu teroristi i da su došli u Crnu Goru da se školuju.

“Mi nismo teroristi. Mi smo došli u Crnu Goru da se školujemo i sada smo zabrinuti za našu bezbednost”, rekao je jedan od studenata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com