DVOSTRUKO UBISTVO U BUDVI : Rafailoviću sude u odsustvu - Volim Podgoricu

DVOSTRUKO UBISTVO U BUDVI : Rafailoviću sude u odsustvu

Bu­dva­ni­nu Va­si­li­ju Ra­fa­i­lo­vi­ću, ko­jeg tu­ži­la­štvo te­re­ti za dvo­stru­ko ubi­stvo u Bu­dvi, bi­će su­đe­no u od­su­stvu po­što se na­la­zi u bjek­stvu. Pred­met pro­tiv okri­vlje­nih za ubi­stvo Đor­đa Bo­re­te i Dra­ga­na Ze­če­vi­ća do­di­je­ljen je vi­je­ću Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci ko­jim pred­sje­da­va su­di­ja Bi­lja­na Usko­ko­vić. Op­tu­žnim ak­tom Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva ob­u­hva­ćen je i Rat­ko M. Vu­šu­ro­vić, srp­ski dr­ža­vlja­nin Mi­ljan Bu­la­to­vić, Ivan Cic­mil iz Bi­je­log Po­lja, na­sta­njen u Bu­dvi, kao i Vla­di­mir Šma­nja.
Ra­ni­je je na­ja­vlje­no da je po­če­tak su­đe­nja za­ka­zan za 3. ok­to­bar.
Okri­vlje­ni Vu­šo­vić i Ra­fa­i­lo­vić, 7. de­cem­bra 2016. go­di­ne, mo­to­ci­klom su se od­ve­zli u Be­či­će is­pred lo­ka­la „Tro­fej”, gdje je okri­vlje­ni Ra­fa­i­lo­vić iz auto­mat­ske pu­ške is­pa­lio naj­ma­nje 14 pro­jek­ti­la u prav­cu ošte­će­nih Bo­re­te, Ze­če­vi­ća i Sta­ni­ši­ća, ko­ji su se na­la­zi­li na te­ra­si lo­ka­la, kao i dru­gih li­ca u ka­fi­ću. U puc­nja­vi je li­šio ži­vo­ta Bo­re­tu i Ze­če­vi­ća, dok je Ivu Sta­ni­ši­ću na­nio te­šku tje­le­snu po­vre­du.
Kao or­ga­ni­za­to­re kri­mi­nal­ne gru­pe tu­ži­la­štvo je oka­rak­te­ri­sa­lo okri­vlje­ne Ra­fa­i­lo­vi­ća i Bu­la­to­vi­ća. Oni su pla­ni­ra­li iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la, da­va­li uput­stva osta­lim čla­no­vi­ma gru­pe ko­je su vr­bo­va­li. Vla­di­mir Šma­nja je imao za­da­tak da iz­vr­ša­va uput­stva i na­red­be or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, obez­bje­đu­je pro­sto­ri­je za skri­va­nje oruž­ja i pred­me­ta na­mi­je­nje­nih iz­vr­še­nju kri­vič­nih dje­la, da pro­sto­ri­je za skri­va­nje pre­u­re­đu­je ta­ko da dru­ge oso­be ne mo­gu vi­dje­ti šta se u nji­ma na­la­zi. Okri­vlje­ni Rat­ko Vu­šo­vić je tre­ba­lo da iz­vr­ša­va uput­stva i na­red­be or­ga­ni­za­to­ra kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je, na­ba­vlja pred­me­te i sred­stva za iz­vr­še­nje kri­vič­nih dje­la, upra­vlja tim sred­stvi­ma – vo­zi­li­ma, mo­to­ci­kli­ma pri­li­kom iz­vr­še­nja kri­vič­nih dje­la i sam iz­vr­ša­va kri­vič­na dje­la.
Ra­fa­i­lo­vić, ko­ji je pre­ma sum­nja­ma tu­ži­la­štva is­pa­lio smr­to­no­sne hi­ce u Đor­đa Bo­re­tu i dok­to­ra Dra­ga­na Ze­če­vi­ća, po­bje­gao je iz Cr­ne Go­re od­mah na­kon što je dao is­kaz o toj li­kvi­da­ci­ji u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti Bu­dva. Ne­ko­li­ko da­na na­kon dvo­stru­kog ubi­stva, Ra­fa­i­lo­vić je dao iz­ja­vu u po­li­ci­ji na okol­no­sti svo­jih sa­zna­nja o tom do­ga­đa­ju. Ta­da je oci­je­nje­no da ne­ma osno­va da mu se od­re­di za­dr­ža­va­nje i pu­šten je na slo­bo­du. On je istog da­na ne­sme­ta­no na­pu­stio te­ri­to­ri­ju Cr­ne Go­re. Ne­du­go na­kon to­ga, is­tra­ži­te­lji su sklo­pi­li mo­za­ik ubi­stva Bo­re­te i Ze­če­vi­ća i po­tvr­di­li sum­nje da je upra­vo Ra­fa­i­lo­vić eg­ze­ku­tor, za ko­jim je zbog to­ga ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca. Ipak, ka­da je iz­dat na­log za nje­go­vo hap­še­nje, po­li­ci­ja ni­je mo­gla da ga pro­na­đe na pri­ja­vlje­noj adre­si. To­kom pro­vje­re nje­go­vih po­da­ta­ka, utvr­đe­no je da je gra­ni­cu Cr­ne Go­re pre­šao ne­ko­li­ko sa­ti po iz­la­sku iz po­li­ci­je. Od ta­da po­li­ci­ja tra­ga za njim.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com