PODGORICA: Glavni grad postavlja kapiju na brdu Ljubović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Glavni grad postavlja kapiju na brdu Ljubović

 

Glavni grad, u saradnji sa privrednim društvom “Zelenilo” i Agencijom za stanovanje, ovih dana izvodi pripremne radove na izradi i postavljanju kapije na brdu Ljubović. Završeni su radovi na betonaži stubova i izlivanju betonske cokle, a trenutno se radi na izradi kapije u radionici Agencije za stanovanje, nakon čega će uslijediti njena montaža.

 

Kapija će se sastojati iz dva dijela, i to kapije za pješake koja će biti uvijek otvorena i kapije za vozila koja će biti zaključana i od koje će ključeve imati gradske službe kako bi mogle nesmetano da realizuju planirane projekte i aktivnosti, ali i eventualne intervencije na brdu Ljubović.

Postavljanjem kapije biće onemogućeno slobodno kretanje motornih vozila pješačkim stazama na brdu Ljubović, čime će građani moći nesmetano da ih koriste u svrhu odmora i rekreacije.

Tokom prethodne sedmice mještani Zabjela su po putu prosuli kamenje kako bi onemogući kretanje automobila na Ljuboviću. Mještani su peticiju poslali krajem marta ove godine jer više nisu znali kako da se izbore sa ogromnim brojem vozila koji je svakodnevno saobraćao do vrha brda i tako nepotrebno zauzimali pješačku stazu.

Dopis je proslijeđen prvo Komunalnoj inspekciji, a potom i na adresu Glavnog grada, službi nadležnoj za taj problem.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com