UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Iz 11 stanova i kuća, dok su oštećeni spavali, ukradene stvari vrijedne oko 14.000 eura! - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Iz 11 stanova i kuća, dok su oštećeni spavali, ukradene stvari vrijedne oko 14.000 eura!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovodeći intenzivne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito opasan ili naročito drzak način. Slobode je lišeno jedno lice zbog sumnje da je počinilo ova krivična djela, kazali su iz Uprave policije.

Naime, službenici OGB Herceg Novi su, 19.08.2017. godine na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lišili slobode D.Z. (46) iz Đakoviće – Kosovo, za kojim je bila raspisana potraga CB Herceg Novi zbog sumnje da je počino navedena krivična djela na teritoriji Herceg Novi. On je, kako se sumnja, u periodu od 13.07. do 11.08.2017. godine izvršio 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito drzak ili opasan način, na način što je u večernjim i ranim jutarnjim časovima upadao u stanove i kuće, dok su oštećena lica spavala, i iz unutrašnjosti ovih objekata otuđivao novac i različite predmete. On je kako se sumnja otuđivao novac, lap topove, mobilne telefone i nakit, ukupne vrijednosti oko 14.000 eura.

Dio otuđenog novca je pronađen a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na pronalaženju otuđenih predmeta.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito opasa ili naročito drzak način. Nakon saslušanja ovog lica, državni tužilac je donio rješenje o njegovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela, saopšteno je portalu ,,Volim Podgoricu”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com