Za uriniranje u moru kazna 750 eura! - Volim Podgoricu

Za uriniranje u moru kazna 750 eura!

 

 

Turisti bi mogli da se nađu s one strane zakona ako nijesu svjesni pravila koja su na snazi u nekim popularnim sredozemnim odredištima.

Mokrenje u moru je normalna stvar za većinu kupača, naročito ako u blizini nema toaleta. Ali u španskom Lepeu kazne za ovu aktivnost dostižu i do 750 eura. Kako vlasti dokazuju da je počinjen prekršaj nije baš jasno.

Na nekoliko plaža na španskom ostrvu Tenerifeu turisti ne smiju da grade kule od pijeska. Zakonodavci, očigledno, smatraju da to narušava izgled plaža.

U italijanskoj Ostiji, blizu Rima zabranjeno je naslanjati se na čamce usidrene uz obalu, a na plažama u Santanderu ne smije glasno da se sluša muzika. Osim toga, nijesu dozvoljene bilo kakve igre loptom. U Valensiji nije dozvoljeno jesti na plažama, a vlasti traže i pokrivanje ‘prevoznih sredstava’ poput skejtborda, rolera i bicikala, ne zna se zašto.

U katalonskom mjestu Tosa de Mar strogo je zabranjen seks na plaži, kao i organizacija momačkih večeri.

U španskom Benidormu na Kosta Blanci, gdje populacija tokom ljeta naraste sa 70.000 ljudi na milion i po, kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili upotreba sapuna ili šampona u moru.

Odmaralište Torox u blizini Malage na glasu je po visokim kaznama za čuvanje mjesta na plaži ostavljanjem peškira, ležaljki ili suncobrana.

U grčkim gradovima s antičkim nasljeđem kažnjivo je odnositi kamenje. Isto važi i za kamenje koje nema nikakve veze s antičkom Grčkom. Onaj ko bude bio uhvaćen, čekaće u policijskoj stanici sve dok ne stigne dežurni arheolog koji će presuditi da li uzeti predmet ima arheološku važnost ili ne.

Imajte na umu da se na slavnim mostovima u Veneciji ne smijete da stojite u mjestu.

U Rimu i Firenci morate da pazite gdje ćete sjesti jer zakoni italijanske prijestonice štite gradske fontane od vandalizma. Ako sjednete na rub Fontane di Trevi, policija će vas najvjerovatnije samo otjerati, ali ako uskočite unutra, kazna je 500 eura.

Firenca se bori drugim metodama protiv onih koji bi bilo gdje sjeli na piknik. Popularne gradske trgove zato oko podneva polivaju vodom. Slična metoda primjenjuje se na Kapriju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com