ĐURIŠIĆ: Odmah ću da preorem svu zemlju i da posadim vinograd ili neko voće na tom mjestu - Volim Podgoricu

ĐURIŠIĆ: Odmah ću da preorem svu zemlju i da posadim vinograd ili neko voće na tom mjestu

 

Porodica Đurišić sa Zabjel, koja je skoro dva mjeseca blokirala Jerevansku ulicu u ovom naselju, najavila je da će ponovo blokirati ovu ulicu, pišu Dnevne novine.

 

Oni su nezadovoljni odlukama nadležnih, pa su tokom jučerašnjeg dana održali mirni protest ispredzgrade glavnog grada.

Upravni sud usvojio je, tokom prethodne sedmice, tužbu koju je glavni grad podnio protiv rješenja Ministarstva finansija donijetog u korist porodice Đurišić.

Sud je rješenje Ministarstva, kojim je odbilo, kao neosnovanu žalbu glavnog grada na rješenje Uprave za nekretnine, prema kojem je dio Jerevanske ulice na Zabjelu upisan kao svojina Đurišića, poništio kao nezakonito.

Ministarstvo finansija, po odluci suda, mora otkloniti nepravilnosti i donijeti novo, zakonito rješenje, a iz glavnog grada su ranije saopštili da Đurišići žele da ospore sporazum o određivanju naknade sačinjen još 1979. godine, te da zbog dugog proteka vremena nije moguće pronaći dokaz o plaćanju naknade, jer ova arhiva nije sačuvana.

Porodica Đurišić tvrdi da je potpis na sporazumu falsifikovan, te da su oni i dokazali to, a da će zbog, kako kažu, zloupotrebe položaja, podnijeti krivičnu prijavu protiv direktora Direkcije za imovinu Podgorice Mladena Ilića.

“Ilić je svjesno zloupotrijebio položaj, falsifikujući potpis i obmanjujući javnost. Predstavili su lažni sporazum, sa potpisom mog oca koji je očigledno falsifikovan”, kazao je Vanja Đurišić, ističući da novac nisu dobili, i da će, ako ne postignu dogovor, ponovo blokirati Jerevansku ulicu.

“Želimo legalnim putem da dođemo do naših prava. Očekujemo da nam se isplati novac za uzurpiranu zemlju na Zabjelu. U slučaju da budem oslobođen privremene mjere, kojom nam je naloženo da oslobodimo Jerevansku ulicu, odmah ću da preorem svu zemlju i da posadim vinograd ili neko voće na tom mjestu. Dok god sud ne bude dao zahtjev da se moja zemlja ‘zamrzava’, smatraću da je moja. Bespravno su me makli sa nje, ali vratiću se”, istakao je Đurišić.

Prema njegovim riječima, porodica Đurišić samo želi ono što im pripada.

“Nadležni tvrde da je sadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović najmanje kriv za ovo stanje, ali mene to ne zanima. Želim samo da ostvarim svoja prava, koja su mi garantovana Ustavom i zakonom ove zemlje. Imam posjedovni list, a sudija Simo Rašović je svjesno prekršio zakon, tvrdeći da nam nije povrijeđeno pravo da uživamo u našoj imovini, što su velike gluposti. Troje sudija sada treba da odluči da li je rješenje zakonito ili nije, a ja već sada znam da je zakonito”, kazao je Đurišić.

Podsjećamo, glavni grad se početkom avgusta obratio Osnovnom sudu, jer svi pokušaji da se odblokira Jerevanska ulica na Zabjelu i omogući normalno odvijanje saobraćaja, kao i da se obezbijedi pristup ekipi Vodovoda i kanalizacije da otklone kvar na mreži i zaustave dalje izlivanje kanalizacije, nijesu urodili plodom.

NVO Građanska inicijativa “Za nas” održala je juče performans “Pomen Ustavnom sudu” ispred zgrade Ustavnog suda.

Okupljeni aktivisti i građani zapalili su svijeću ispred zgrade Ustavnog suda i simbolično ostavili patike ili cipele ispred vrata suda.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com