Knežević: Pokazaćemo koliko je sudstvo kriminalizovano, korumpirano i zarobljeno - Volim Podgoricu

Knežević: Pokazaćemo koliko je sudstvo kriminalizovano, korumpirano i zarobljeno

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je da će, zajedno sa Andrijom Mandićem, podnijeti privatnu tužbu protiv predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i poslanika DPS-a Luiđa Škrelje.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević odbacila je krivičnu prijavu koju su Knežević i Mandić podnijeli protiv Brajovića i Škrelje zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja u postupku ukidanja njihovog imuniteta. 

“Krivične prijave koje smo kolega Andrija Mandić i ja tužilaštvu podnijeli protiv Ivana Brajovića i Luiđa Škrelje imale su za cilj da pokažu crnogorskoj javnosti koliki je nivo korumpiranosi i kriminalizovanosti u tužilaštvu koje uprkos očiglednim materijalnim dokazima koje smo dostavili odbacuje našu prijavu. Nepobitnim činjenicama smo dokazali da su Brajović i Škrelja falsifikovali odluke i Skupštine i Administrativnog odbora ne bi li asistirali Milivoju Katniću u pokušaju našeg protivzakonitog hapšenja”, saopštio je Knežević “Vijestima”. 

Tvrdi da su Brajović i Škrelja sve vrijeme, “bili agenti provokatori koje je angažovao Katnić i po čijim su naredbama i uputstvima radili”.

“Ovim je dokazana i kriminalna veza između tužilaštva i Skupštine u njihovom pokušaju da uklone tragove zloupotrebe službenog položaja koje je postalo standard kad je u pitanju Milivoje Katnić, njegovi privatni zamjenici i poslanici čije je osnovno zanimanje agenti provokatori. Zbog toga ćemo kolega Andrija Mandić i ja podnijeti privatnu tužbu protiv dvojice agenata provokatora Ivana Brajovića i Luiđa Škrelje, ne zato što vjerujemo u nezavisno sudstvo, već što želimo da pokažemo kako je i sudstvo isto kao tužilaštvo kriminalizovano, korumpirano i zarobljeno”.

Ističe da će u tom postupku “demaskirati sudstvo”.

“Kao što smo raskrinkali i razgolitili tužilaštvo u njihovim namjerama da se obračunaju sa liderima DF-a i zabrane naš politički rad. Njihova teza da u slučaju državni udar mi treba da dokazujemo svoju nevinost, a ne oni našu krivicu, najbolje govori o tome da je crnogorsko pravosuđe ušlo u terminalnu fazu, ali niko osim DF-a, nema hrabrosti da im to saopšti. I ako misle da će političkim procesima protiv DF-a i već napisanim presudama dobiti štrikove iz NATO ambasada, moram ih razočarati da su se grdno prevarili, jer će presuda koju njima bude saopštio narod biti jedina pravosnažna i za nas obavezujuća”, zaključio je Knežević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com