Napadačima na Kasumovića nema traga - Volim Podgoricu

Napadačima na Kasumovića nema traga

Viši državni tužilac iz Bijelog Polja Višnja Medojević izdala je beranskoj policiji uputstva za opsežnu istragu kako bi se rasvijetlio pokušaj ubistva koje se dogodio prošlog petka oko ponoći u Beranama, kada je ranjen Osman Kasumović (50).

“Vijestima” je u beranskoj policiji nezvanično rečeno da su isnpektori odmah nakon uviđaja preduzeli niz aktivnosti, ali da još nijesu utvrdili ko su napadači.

“Svi izuzeti tragovi sa mjesta događaja upućeni su u Forenzički centar na vještačenje, a u međuvremenu je saslušan veći broj lica iz Berana. U cilju istrage ne bih mogao da vam govorim o detaljima”, rekao je jedan od sagovornika iz policije.

On je rekao da su izuzeti su snimci sa svih kamera koje se nalaze u blizini mjesta gdje se dogodio pokušaj ubistva, kao i trase kojom su se napadači mogli kretati.

“Ono što je potvrđeno je da su bila dva napadača na motoru, ali su bili maskirani, tako da je teško na osnovu snimka utvrditi identitet”, kazao je on.

Napad na Kasumovića odigrao se vrlo profesionalno, ali su napadači očigledno propustili trenutak kada je pedestogodišnji Osman preuzeo automobil mercedes, registarskih oznaka BA AH 751, od svog sinovca Davida Kasumovića (19).

David je, utvrđeno je, čitav dan vozio taj automobil po gradu, a strica je negdje pred ponoć zamolio da ga preparkira ispred zajedničke kuće u Novom Naselju.

Samo nekoliko trenutaka kasnije napadači su sustigli mercedes na lokaciji ispred zgrade Biroa rada u ulici 29. novembar, i misleći da je za volanom David, u Osmana ispalili petnaestak metaka.

Kasumović je zadobio povrede u predjelu nogu i zbrinut je u Opštoj bolnici u Beranama.

David Kasumović je nedavno osuđen u Višem sudu u Bijelom Polju na osam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva i na slobodi je dok presuda ne bude pravosnažna.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com