PODGORICA: Ne zna se gdje je Igor Božović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ne zna se gdje je Igor Božović

S obzirom da se Kotoranin Igor Božović, jedan od navodnih vođa kavačkog klana, za kojeg je Viši sud u Podgorici izdao naredbu za prinudno dovođenje ni danas nije pojavio na ročištu  povodom predloga Specijalnog tužilaštva da mu se odredi pritvor zbog optužbi za kriminalno udruživanje, očekuje se raspisivanje potjernice.

 

Njegov advokat Dragoljub Đukanović kazao je da je Božović na liječenju ne precizirajući gdje.

“Nemam novih informacija. O daljem postupku i odlukama Suda bićete obaviješteni“, kazao je Đukanović.

Božović je početkom avgusta napustio spuški zatvor, u kom je izdržavao petogodišnju kaznu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Španiju. Tek nekoliko dana kasnije, sudu je stigao predlog specijalnog tužioca da mu se odredi pritvor. Čini se da se radilo o zakašnjeloj reakciji jer je Božović, kako se vjeruje, to vrijeme iskoristio da napusti Crnu Goru.

Ovaj Kotoranin se sumnjiči da je sa odbjeglim Slobodanom Kašćelanom krajem 2010. godine organizovao kriminalnu grupu a zatim vrbovali ostalih 13 optuženih kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Njih dvojica su, prema navodima Specijalnog tužioca, bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.

Aktom tužilaštva su obuhvaćeni i Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Takođe su optuženi Stefan Brnović iz Podgorice, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović, Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripa Moškov i Goran Ljubatović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com