Podgoričaninu određen pritvor do 72 sata - Volim Podgoricu

Podgoričaninu određen pritvor do 72 sata

Podgoričaninu Marinku Banoviću (41) određen je pritvor do 72 sata.

Kod njega je policija sinoć, prilikom pretresa defendera kojim je upravljao, pronašla dva snajpera sa optičkim nišanom i prigušivačima, kao i određenu količinu municije.

Banovića je saslušala osnovna državna tužiteljka Jelena Protić.

Advokat Zoran Piperović, branilac osumnjičenog Banovića za TV Vijesti je kazao da se pred tužiteljkom Banović branio ćutanjem, a tužilačko zadržavanje mu je određeno zbog tri osnova – opasnost od bjekstva, bojazni da ne ponovi krivično djelo i mogućnost uticaja na saučesnika. Odbrana je na ovo rješenje uputila žalbu, a Banović ce iskaz dati tek kada odbrana bude upoznata sa sadržinom spisa.

 Podgorička policija uhapsila ga je sinoć oko 23 sata u Zagoriču.

Marinko Banović je rođeni brat Mirka Banovića komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Policija traga za Đurom Vujovićem, koji je prilikom zaustavljanja vozila pobjegao.

“Službenici CB Podgorica su, 21.08.2017. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja u ulici II crnogorskog bataljona, u naselju Zagorič, zaustavili putničko motorno vozilo marke “Land Rover” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.B. (41) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazio Đ.V. (34) iz Podgorice. Prilikom zaustavljanja iz vozila je iskočio Đ.V. i dao se u bjekstvo. Policijski službenici su uspjeli da zaustave vozilo. Policijski službenici su izvršili pregled lica i vozila i tom prilikom su pronađene: snajperska puška hekler – koh G3 sa optičkim nišanom i prigušivačem, snajperska puška nepoznate marke takođe sa optičkim nišanom i prigušivačem, veća količina municije koja odgovara ovim puškama, izvjestan broj čaura od ovog oružja, kao i drugi predmeti”, saopšteno je iz Uprave policije. 

Sagovornik TV Vijesti objašnjava da je do hapšenja Banovića došlo postupajući po operativnim saznanjima, da se u vozilu kojim je upravljao, nalazila određena količina naoružanja.

Isti sagovornik dodaje da je Banović uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali da se intezivno radi na utvrđivanju da li su Banović i Vujović planirali izvršenje nekog krivičnog djela.

Nakon akcije Banović je priveden u podgoričku policiju, a kriminalistički tehničari, obavljali su izviđaj do kasno u noć, kako u cilju pronalaženja dokaza, tako i u pronalaženju odbjeglog Vujovića.

 “Policijski službenici su oduzeli predmetno vozilo, koje će, kao i pronađeno oružje, municija, i ostali predmeti biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namjenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

U potrazi za Vujovićem koji je policiji poznat, kao višestruki povratnik u izvršenju razbojničkih krađa, sinoć su bili uključeni i psi tragači.

TV Vijesti saznaje, da se Banović pred inspektorima branio ćutanjem.

“O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz policije. 

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com