POŽARI OPET BJESNE: Gori nekoliko lokacija - Volim Podgoricu

POŽARI OPET BJESNE: Gori nekoliko lokacija

Požari opet bijesne u Crnoj Gori, a vatrom je zahvaćeno nekoliko lokacija na Luštici. U naselju Lješevići u kotorskoj opštini vatra je dolazila skoro do kuća,  au Lipovoj gori kod Nikšića vatrogasci su jedva odbranili od vatrene stihije dom mještanina Zdravka Mijatovića. Pune ruke posla imali su i ulcinjski vatrogasci u Štoju.

 

Na nekoliko lokacija na Luštici požari su buknuli jutros između 10 i 11 sati. Kako je za Radio Jadran jkazao predsjednik DVD Krtoli Stefan Kostić požar je prvo izbio iznad Plavog horizonta, ispod sela Đuraševići.

“Imamo požar ispod Gornjih Krašića, koji trenutno ide prema naselju Šumadija, odnosno ulici Riblja kost. U hercegnovskom dijelu, u naselju Petrovići neka je brvnara je izgorela, bila je napuštena i sve je zaraslo u makiju”, kazao je on.

Kostić je potvrdio da su u jutrošnjim gašenjima učestvovala dva air tractora Direktorata za vanredne situacije, ali trenutno nisu na nebu iznad Luštice.

Foto: Radio Jadran

Da opasnost od požara prijeti kućama u selu Lješevići potvrdio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Kotora, Maksim Mandić.

“U toku našeg dolaska na intervenciju došlo je do toga da se požar spustio sa brda, sa te strane od kamenoloma. Plamen je bukvalno preskočio nekih stotinak metara i zahvatio područje prema kućama u selu Lješevići. Odmah smo dali uzbubu cijeloj jedinici i zvali Službu zaštite iz Tivta i DVD Krtoli. Tako da ćemo za sada najvjerovatnije jedan dio da stavimo pod kontrolu. Veoma je teško i jak je vjetar, ali dajemo sve od sebe”, dodao je on.

Foto: Radio Tivat

U Nikšiću jedva odbranili kuću

Na Lipovoj ravni u Nikšiću oko 13 sati buknuo je veliki požar, a vatra je zamalo zahvatila kuću mještanina Zdravka Mijatovića, javlja portal Onogošt.me.

Požar na Lipovoj gori (Foto: Onogošt.me)

Kako je ovom portalu kazao načelnik pomenute službe Veselin Gardašević, vatra se primakla kući na par metara.

„U razgovoru sa vlasnikom kuće maločas saznao sam da je vatra bila prišla objektu već na desetak metara, bukvalno su zvali u zadnjem momentu, što bi se reklo. Požar je ugrožavao i štalu i kuću i u posljednjem trenutku smo uspjeli da spasimo te objekte. Ogromni je požar taj šumski, kako je on meni rekao, plamen je bio po pet-šest metara“, kazao je Gardašević.

Foto: Onogošt.me

Jedna ekipa je, dodaje, bila na Vidrovanu kada su dobili poziv i nakon borbe sa vjetrom uspjeli su da savladju požar nakon kratkog vremena.

Situacija je trenutno pod kontrolom, a ogromna površina je zahvaćena vatrom.

Gardašević je dodao i da sumnjaju da je požar podmetnut.

U Ulcinju gori lokacija predviđena za akva park

Kako javlja portal Ul info, sve ekipe ulcinjske Službe zaštite i spašavanja su na terenu, a poslijepodne gorjelo je na nekoliko lokacija u Štoju, uključujući i onu koja je prvobitnim planom bila određena za akva park.

Vatra u Štoju (Foto: Portal Ul info)

Posao vatrogascima otežava i umjeren do jak vjetar.

  /  / )

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com