Upis na VMŠ u Beranama 28. avgusta - Volim Podgoricu

Upis na VMŠ u Beranama 28. avgusta

 

Predaja dokumenata za upis na osnovni primijenjeni studijski program Visoka medicinska škola u Beranama počeće 28. avgusta, kada počinje i drugi upisni rok na Univerzitetu Crne Gore, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora UCG održanoj prošlog petka.

 

Konkursom je predviđeno da se na VMŠ može upisati 70 studenata.

Podsjetimo, u drugom upisnom roku na reformisane studijske programe Univerziteta Crne Gore mjesta ima za 673 kandidata, a najviše slobodnih mjesta ostalo je na Filološkom fakultetu u Nikšiću – 121 i Mašinskom fakultetu u Podgorici – 100.

Na Arhitektonskom fakultetu ima mjesta za još 22 brucoša, a na Biotehničkom za 55, dok na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje primaju 31 kandidata.

Slobodnih mjesta ima još i na Prirodno-matematičkom, Metalurško-tehnološkom i Građevinskom fakultetu, ali i na Filozofskom fakultetu, te Muzičkoj akademiji, fakultetima likovnih i dramskih umjetnosti.

U drugom upisnom roku ostalo je prostora za upis još 76 studenata na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, 37 na Pomorskom fakultetu, na Elektrotehničkom sedam, dok je na Ekonomiji u Podgorici otvoreno šest mjesta, a na smjeru Menadžment u Bijelom Polju 19.

“Testovi iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno i dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 29. do 30. avgusta godine. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 1. septembrom”, saopšteno je ranije iz UCG.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com