ŽELJEZNAK: DF i Bečić da se pomire, opozicija da ima jednog kandidata - Volim Podgoricu

ŽELJEZNAK: DF i Bečić da se pomire, opozicija da ima jednog kandidata

 

Zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina Sergej Zeljeznjak ocijenio je da bi opozicija u Crnoj Gori trebalo da nastavi da bojkotuje parlament, te da bi Demokratski front i Demokrate trebalo da se pomire. On je dodao da bi uspjeh mogao garantovati jedinstveni predsjednički kandidat.

 

“Shodno tome, bilo bi logično i opravdano da opozicija nastavi da bojkotuje Skupštinu, da zahtijeva održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora i da ne prihvati separatne pregovore i dogovore sa Demokratskom partijom socijalista. Trenutno se vodi dosta oštra polemika između Demokratskog fronta i Demokrata Bečića. Od toga koliko će brzo ta dva najveća opoziciona subjekta uspjeti da pređu put od konfrontacije do dijaloga i da se efikasno dogovore, umnogome zavisi uspjeh cjelokupne predstojeće izborne kampanje”, kazao je Zeljeznjak u intervjuu za beogradski tabloid „Alo“, a koji prenosi „Ruska reč“.

Prema njegovim riječima, za ujedinjenje već su se izjasnili ostali opozicioni lideri, kao što su Danilović i Abazović.

“Nesumnjivo je da su za smjenu nepopularnog i kompromitovanog Đukanovića, koji je svoju ulogu već odigrao, Amerikanci kao svog favorita pripremili Duška Markovića, što može da dovede do neslaganja i u okviru samog DPS. Međutim, samo ujedinjena opozicija može da uspješno iskoristi neslaganja klanova DPS”, kaže Zeljeznjak.

Pri tome, Željeznjak se nada da je opozicionim snagama jasno da su pokušaji jedne opozicione partije ili bloka da zauzme mjesto DPS-a unaprijed osuđeni na propast.

“To potvrđuje izborna kampanja i rezultati izbora u oktobru 2016. godine. Samo isticanje zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima u 2018. godini može da obezbijedi prednost koja je potrebna za pobjedu, što nije slučaj ako opozicione partije i blokovi izađu sa raznim kandidatima”, rekao je Željeznjak.

Članstvo u NATO dovelo do ivice građanskog rata

Željeznjak kaže da je važno ,,i to što za pobjedu opozicije ne mogu da budu dovoljne obične parole o borbi sa kriminalom i korupcijom”.

“Došlo je do devalvacije ideologije evropske inteligencije, a problem članstva u NATO je zemlju doveo do ivice građanskog rata. Da bi Crna Gora izašla iz dugotrajne epohe potpune vlasti korumpiranih etnokratskih klanova, potreban je svjež, savremen i konstruktivan program koji će prihvatiti i podržati većina građana Crne Gore. Nadam se da će crnogorske opozicione snage imati dovoljno mudrosti i strpljenja da se izdignu iznad sopstvenih ambicija i da zajednički postignu uspjeh na izborima, obezbjeđujući slobodan, miran i uspješan razvoj suverene Crne Gore u interesu naroda zemlje”,  navodi Željeznjak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com