DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Poveo troje djece u kanjon bez vodiča - Volim Podgoricu

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Poveo troje djece u kanjon bez vodiča

 

Zahvaljujući iskusnom vodiču iz Nikšića i trojici mladića iz Šavnika, priča o boravku turiste iz Holandije koji je u obilazak kanjona Nevidio poveo troje male djece ima srećan kraj.  

Vodič iz Nikšića prolazio je u 16 sati kroz Nevidio sa grupom turista. U utrobi kanjona zatekao je Holanđanina sa djecom od kojih je najmlađe imalo šest godina i već je bilo promrzlo, jer je temperatura u kanjonu svega nekoliko stepeni iznad nule.

Vodič je izšao iz kanjona i upomoć pozvao trojicu Šavničana koji dobro poznaju Nevidio.

Njih četvorica su potom praktično protrčali kroz kanjon do mjesta gdje su ostavili Holanđanina sa djecom i evakuisali ih za oko 25 minuta.

Spasioci nijesu željeli da govore o akciji. Kažu, važno je da se sve srećno završilo. Javnost je za taj događaj saznala kada je jedan od mladića preko društvenih mreža prekorio nesavjesnog roditelja koji je gotovo u smrt odveo troje djece i upozorio da se u kanjon ne smije ulaziti bez stručnog lica. On je pristao da nam ispriča kako se sve dogodilo pod uslovom da ne spominjemo njihova imena.

– Turista iz Holandije ušao je sa troje djece, dva sina i kćerkom, u Nevidio oko devet sati ujutro. To su mala djeca, jedan dječak rođen je 2010. godine i svi su bili bez neophodne opreme, a da i ne govorimo o tome koliko poznaju Komarnicu. Kada je vodič došao i tražio pomoć od nas bez razmišljanja smo otišli da pomognemo evakuaciju. Prije nego smo krenuli da ih spašavamo obavijestili smo medicinsku ekipu i policiju u Šavniku.

Ponijeli smo ćebad, ugrijali ih i vrlo brzo izvadili iz kanjona. Nevjerovatno, ali otac je djelovao ,,mrtav-hladan.“ Srećom sve se dobro završilo, djeci je ukazana na vrijeme prva pomoć, kasnije ih je ljekar pregledao i otputovali su, s gorkim iskustvom iz Komarnice – kaže Šavničanin i apeluje na sve da ne ulaze u kanjon bez iskusnog vodiča i odgovarajuće opreme.

On dodaje kako nije prvi put da neko pokušava sam da osvoji Nevidio, a da mu onda spasioci spašavaju život, ali nikada do sada, kaže, nijesu imali slučaj da otac u takvu opasnost dovede malu djecu.

Prije dvije godine spasioci su cijelu noć proveli u Komarnici kako bi evakuisali 18 Beograđana, koje predvodio ,,vodič“ bez znanja i opreme.

Portal Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com