Evo kada će Sindikat Vojske CG marširati Podgoricom - Volim Podgoricu

Evo kada će Sindikat Vojske CG marširati Podgoricom

Protestno okupljanje i protestni marš Sindikata odbrane i vojske Crne Gore, pod sloganom ”Za istinu, pravdu i dostojanstvo!”, održaće se na glavnom podgoričkom trgu, dana 9. septembra 2017. godine, s početkom u 10 časova.

Kako je najavljeno iz SOVCG, nakon okupljanja u 10 časova u centru Podgorice, učesnici će formirati kolonu koja će se kretati trasom: Trg Nezavisnosti — ul. Slobode — bul. Svetog Petra Cetinjskog — bul. Jovana Tomaševića — bul. Ivana Crnojevića — ul. Slobode.

 

„Povod za organizovanje navedenog javnog okupljanja i protestnog marša je nezadovoljstvo prouzrokovano nezakonitim prestankom profesionalne službe u Vojsci većem broju vojnika i vojnikinja po ugovoru, pasivan odnos nadležnih državnih organa i institucija na utvrđivanju činjeničnog stanja u vezi sa ovim slučajem i potpuna opstrukcija socijalnog dijaloga od strane Ministarstva odbrane“, naveli su iz SOVCG.

Cilj javnog okupljanja i protestnog marša, kako kažu, je da se izvrši javni pritisak na nadležne institucije da sprovedu hitnu, potpunu i transparentnu istragu u vezi sa prestankom profesionalne službe u Vojsci Crne Gore za veći broj vojnika, pod sumnjivim okolnostima, te da se u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem preduzmu odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom.

„Osim našeg članstva i zaposlenih u Vojsci Crne Gore, pozivamo da u kolonu ‘Za istinu, pravdu i dostojanstvo!’ stanu svi koji vjeruju u ove vrijednosti, koji nas podržavaju da se za njih izborimo i koji prihvataju cilj koji smo postavili“, poručuju oni.

Sindikat ističe da će ova aktivnost trajati do ostvarivanja postavljenih ciljeva.

(IN4S)

1 komentar

  1. Thank her so much! This line is move before dovetail crazy, altarpiece rather act like habitual the economizing – what entrepreneur groovy night until deal with starting a trade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com