PODGORICA: Predao se Đuro Vujović! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Predao se Đuro Vujović!

Podgoričanin Đuro Vujović (34) predao se policiji nakon dva dana bjekstva, potvrđeno je “Vijestima” iz policije.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica danas su, nakon intenzivne potrage, lišili slobode Đ.V. (34) iz Podgorice, koji se potraživao zbog sumnje da je preksinoć zajedno sa M.B. (41) iz Podgorice počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đ.V. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, saopšteno je iz Uprave policije.

On je u ponedjeljak veče pobjegao iz “defendera” kojim je upravljao Marinko Banović, a u kojem je policija pronašla oružje.

Podgorička policija danas je uhapsila i Đurovog oca, Dragana Vujovića (54), kojeg je zatekla u porodičnoj kući prilikom pretresa. 

Dragan Vujović je priveden nadležnom osnovnom tužiocu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije prilikom pretresa porodične kuće Vujovića pronađeni su i oduzeti pištolji “Mauzer M90 cal. 9mm”, “Smith & Wesson cal. 357 mm” i pištolj nepoznate marke cal. 9mm.

“Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i djelove od pojedinog oružja kao i 484 komada municije različitog kalibra. D.V. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  Pronađeno oružje biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se D.V. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz Uprave policije. 

Vozilom iz kojeg je pobjegao Đuro Vujović upravljao je Marinko Banović (41) za kog je policija imala operativna saznanja da posjeduje oružje.

Banović je u ponedjeljak veče priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je policija pretresom vozila pronašla dvije snajperske puške s optičkim nišanima i prigušivačima, nakon čega mu je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Sagovornik TV Vijesti iz policije je kazao da se zasad ne može isključiti mogućnost da je Vujović učestvovao u nekim vatrenim okršajima

Iz policije je saopšteno da prilikom pretresa Banovićeve kuće nije pronađeno ništa od naoružanja.

Istražitelji pokušavaju da dođu do saznanja da li su osumnjičeni planirali da počine neko teško krivično djelo. 

Vijesti

1 komentar

  1. E ko nama mafija po drzavi, prde i spijuncine… Glume Al PAcina, a pepela na damu nemaju… E zemljo otvori se, da primis ovu pilad, sto su umislila da su orlovi, a perja nemaju!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com