Radovi na izgradnji objekta Gradskog pozorišta teku planiranom dinamikom - Volim Podgoricu

Radovi na izgradnji objekta Gradskog pozorišta teku planiranom dinamikom

 

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, obišao je radove na izgradnji objekta Gradskog pozorišta, jednog od kapitalnih infrastrukturnih projekata u Podgorici, čija  ukupna vrijednost sa scenskom tehnikom i opremom iznosi oko 6 miliona eura.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da se svi radovi na izgradnji ovog objekta izvode planiranom dinamikom, Gradonačelnik je saopštio da se nakon završetka svih pripremnih radova i radova na izmještanju instalacija, intenzivno izvode grubi građevinski radovi, te je konstatovao da će se, kao što je gradska uprava i obećala, i pored određenih nepredviđenih okolnosti koje su usporile gradnju u jednom momentu, u predviđenom roku uspješno završiti i ovaj projekat. Trenutno se izvode armirano – betonski radovi, završava se zidanje unutrašnjih zidova podruma i suterena i radovi na hidroizolaciji.

Gradonačelnik Stijepović je posebno naglasio značaj ovog projekta za glumce, ljubitelje dramske umjetnosti, sve građane Podgorice, i u suštinskom i simboličkom smislu, kao i za sve zaposlene u JU „Gradsko pozorište“, čiji novi dom ćemo izgraditi nakon 65 godina.

On je izrazio uvjerenje da će izgradnja savremene zgrade pozorišta stvoriti uslove za bogatiji kulturni život u Podgorici, omogućiti građanima i posjetiocima Glavnog grada da uživaju u dobrim filmovima i kvalitetnim pozorišnim predstavama.

Podsjećajući prisutne na činjenicu da su enormne vrućine tokom ovog ljeta u Podgorici izazvale rekordan broj požara, koje su pripadnici Službe zaštite Glavnog grada veoma uspješno ugasili, gradonačelnik je naglasio da će ovo ljeto ostati upamćeno i po intenzivnim akrivnostim koje je gradska uprava, zajedno sa svojim partnerima, sprovodila na realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Podgorici.

Gradska uprava nije gubila nijedan dan, a radovi na Gradskom pozorištu, natkrivanju bazena, vrtiću na Starom aerodromu, četvrtoj biciklističkoj stazi, Srednjoj školi u Golubovcima… nijesu prekidani, već su se izvodili u dvije smjene.

Stijepović je istakao da je pred gradskom upravom još radniji i uspješniji ostatak godine, a već od septembra obilježiće ga radovi na izgradnji ostatka zaobilaznice oko Podgorice, od skretanja za Aerodrom do nadvožnjaka u Mojanovićima, a do kraja avgusta se očekuje i dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju Male sale u sklopu SC „Morača“, investicije koja je vrijedna 4 ,2 miliona eura i nakon toga početak radova.

Ističući da će narednih dana biti finalizovani pregovori sa IFC-em oko dobijanja kredita za izgradnju Jugozapadne obilznice, gradonačelnik je podsjetio da je raspisan i tender za izgradnju Donjogoričkog bulevara, investcije vrijedne 10 miliona eura, a uskoro se može i očekivati potpisivanje ugovora sa KFW bankom za finansiranje izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i inseneraciju mulja, sa kolektorskom mrežom.  

„Dakle, kada imamo u vidu projekte koji se trenutno realizuju i one koje planiramo da počnemo do kraja ove godine, možemo ne samo reći da je Podgorica jedno veliko gradilište, nego bih se usudio reći da je trenutno najveće gradilište u regionu“, zaključio je Stijepović.

 

 

4 komentara

  1. NIJE TACNO DA TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM I NIJE TACNO DA JE BILO TEHNICKIH KOMPLIKACIJA VEC JE CIJEVNA UZELA AVANS I NINE HTJELA DA GA USMJERI NA IZGRADNJU POZORISTA NEGO DA GA UKRADE KAO I 1000 PUTA DO SAD ALI SU SE GLUMCI POBUNILI PA GRADONACELNIK NIJE INAO KUD STO NE POGLEDATE MUZICKI CENTAR NEJADASNJI DOM JNA KOLIKO JE PARA CIJEVNA COMERC UKRALA OD GRADJANA A NISTA NINE ZAVRSILA

  2. Ja sam za to da se uvede neki zakon za ove kao DANILO PETROVIC i slicni hostapleri koji pojedose ovu drzavu da im se oduzme sva imovina i da se svi porodicno smjeste u ZATVOR

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com