Šehović traži da Sijarić položi račune - Volim Podgoricu

Šehović traži da Sijarić položi račune

Ministarstvo prosvjete nastojaće da u što kraćem roku utvrdi kako je došlo do situacije u kojoj je crnogorski Zavod za školstvo prepisao ciljeve i ishode učenja kroz planove i programe od hrvatskih kolega.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li će ministar prosvjete Damir Šehović inicirati smjenu v.d. direktora Zavoda Rešada Sijarića zbog ovog skandaloznog poteza, te da li će biti utvrđena odgovornost članova komisija Zavoda, iz prosvjetnog resora su odgovorili da će zatražiti zvanično izjašnjenje institucije.

“Kako je riječ o nadležnosti ekspertskih tijela Zavoda, a ne o sveobuhvatnoj obrazovnoj politici, zatražićemo zvanično izjašnjenje ove institucije. Materija je usko stručna i zato nećemo zauzimati ad hoc stavove”, navodi se u odgovoru “Vijestima” Ministarstva prosvjete.

,,Copy-paste umijeće koje papreno naplate iz naših džepova 

JOKIĆ: Nemoralan i nečastan postupak Zavoda za školstvo

Crnogorski Zavod za školstvo kopirao je dobar dio hrvatskih kurikuluma – iz fizičkog vaspitanja, istorije, geografije, pa i crnogorskog jezika.

To je “Vijestima” potvrdio i bivši predsjednik Ekspertske grupe koja je radila na reformi obrazovanja kod susjeda Boris Jokić.

“Smatram nemoralnim i nečasnim to što su naši kurikulumi preuzeti bez konsultovanja nas koji smo na tome radili ili obrazovnih vlasti u Hrvatskoj”, rekao je “Vijestima” Jokić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com