KRV TEČE LIMOM: Ne, nije nikakav “SUDBINSKI ZNAK”! (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

KRV TEČE LIMOM: Ne, nije nikakav “SUDBINSKI ZNAK”! (VIDEO/FOTO)

Lim j opet krvav! Gradjani negoduju,  ja aktivisti NVO Euromost su snimili odakle dolazi životnjiski otpad, ali, kako navode, inspekcije ne raguju!

Oni su ispod kompanije “Mesopromet- Franca” snimili i fotografisali ispuštanje životinjskog otpada, kao i otpadnih voda i objavili na drustvenim mrežama.

U Euromost-unavode da će NVO i građani morati sami da preduzmu akcije u cilju odbrane Lima.

Na snimku akcije aktivista Euromost-a, Sportskog – ribolovnog društva,, Sinjavac” i gradjana u suzbijanju nelegalnog odlaganja otpada na obali Lim-a vidi se da su oni uzeli “stvar u svoje ruke”.

-Pošto inspekcije i komunalna policija neće da rade svoj posao, danas su gradjani i NVO krenuli sami u odbranu Lim-a, navode iz Euromosta-a.

KRV TEČE LIMOM: Građani sjevera u šoku (FOTO/VIDEO)

 

Portal sjevercg.me objavio je rezlutate analize vode sa tri lokacije na Limu, koju je uradio Institut za javno zdravlje odnosno, Centar za zdravstvenu ekologiju, koja je pokazala da uzorci vode ne odgovaraju  propisanim uslovima i ne spadaju u kategoriji voda koje se mogu

Na osnovu rezlutata labaratorijskih ispitivanja, uzeti uzorci vode ne odgovaraju uslovima iz člana 5 Uredbe o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda.

Uzorci koje su uzete na tri lokacije su pokazale naveću zagađenost Lima u mjestu Gubavač, ispod industrijske zone (mesnih prerađivača) gdje je uzorak pokazao povećanu vrijednost hemijske potrošnje kiseonika i povećane koncetracije ukupnog organskog ugljenika, kao i povećan odnos Ca/Mg.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com