PODGORICA: Đurišići od nadležnih traže da dokažu da zemljište na Zabjelu nije njihovo - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đurišići od nadležnih traže da dokažu da zemljište na Zabjelu nije njihovo

Porodica Đurišić nastavila je sa protestima ispred zgrade Glavnog grada i traži od nadležnih da im isplate novac za zemljište na Zabjelu, ili da dokažu da to nije njihova imovina.

“Imamo pravo da protestujemo, ovo su nam Ustavom zagarantovana prava”, kazao je Vanja Đurišić.

Tokom najavljenog protesta, Đurišić je zatražio prijem i razgovor sa predstavnicima Glavnog grada, ali mu to nije dozvoljeno. Ipak, iako ga juče niko nije primio, prilikom protesta, koje je porodica organizovala u ponedjeljak, Đurišića je primio šef Biroa za komunikaciju sa građanima Vojislav Nedović. Međutim, rezultatima razgovora Đurišić nije bio zadovoljan.

On je istakao da su se, u želji da spor sa Glavnim gradom bude riješen u njihovu korist, odnosno isplaćena naknada za zemljište, obratili otvorenim pismom predsjedniku Filipu Vujanoviću, premijeru Dušku Markoviću, kao i predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, koje su upoznati sa situacijom u kojoj se nalaze.

Protesti porodice Đurišić traju već duže vrijeme. U nekoliko navrata, od kraja prošle godine po više sati nije bilo moguće saobraćati Jerevanskom ulicom na Zabjelu, a zatim su je Đurišići potpuno blokirali na skoro dva mjeseca.

Sumnja se da su tokom blokade prekinuli telekomunikacione kablove, zbog čega mještani nisu mogli da koriste fiksne telefone i kablovsku televizuju, a nisu dozvoljavali ekipama preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ da saniraju kvar na mreži, zbog kojeg su se izlivale fekalije na ulicu.

Nakon odluke Osnovnog suda, o privremenom udaljavanju porodice sa ulice, Đurišići su uložili žalbu.

“Ja odustati neću, ukoliko se steknu zakonski uslovi, ja ću preorati Jerevansku”, rekao je Đurišić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com