PODGORICA: Uhapšen građanski aktivista Dragan Sošić (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen građanski aktivista Dragan Sošić (VIDEO)

Pripadnik nevladine organizacije Građanska inicijativa za nas Dragan Sošić uhapšen je oko 15 časova u zgradi “Vijesti”.

Sošić je uletio u redakciju “Vijesti” dok je za njim jurio jedan od policajaca.

Dok je službenik UP objašnjavao da imaju nalog za njegovo hapšenje, Sošić je govorio da ga bez raloga jure.

Jedan od policajaca tada je rekao da se aktivista civilnog sektora nije odazvao na poziv suda i da su dobili nalog da ga privedu, što su potom i učinili uz njegovo protivljenje. 

Iz policije je saopšteno da je Sošić u više navrata izbjegavao razgovor u prostorijama CB Podgorica.

“Poziv mu je na kraju uručen, a u pozivu je bio naznačen razlog njegovog pozivanja u službene prostorije radi obavljanja razgovora, vrijeme u koje je trebalo da dođe u CB kao i da će u slučaju nedolaska biti prinudno doveden u CB. D.S. se nije odazvao pozivu odnosno nije došao u CB Podgorica radi obavljanja razgovora. Policijski službenici su danas oko 15,30 časova primijetili D.S. u ulici Slobode u Podgorici. Kad su krenuli da mu prilaze on se dao u bjekstvo dok su policijski službenici potom pokušavali da ga sustignu. D.S. je nakon kratkog bježanja upao u redakciju Vijesti. Policijski službenici su ušli za njim i, uz saglasnost zaposlenih u Vijestima da obave svoj dio službenih radnji i uz zahtjev zaštitarske službe koja obezbjeđuje redakciju da se lice preuzme, izveli su D.S. i službenim vozilom ga doveli u prostorije CB Podgorica”, saopšteno je iz policije.

Dragan Sošić, hapšenje

Član Građanske inicijative “Za nas” Demir Hodžić napisao je na svom Facebook profilu da su policajci htjeli da spriječe Sošićevo prisustvo na protestu majki u Podgorici, te da je on “planirao da se nakon protesta javi u CB”.

“Jutros su mu uručili poziv vezano za performans kod Ustavnog suda koji se održao prije tri dana. Policija je dolazila prije neki dan i u moju kuću iako nisam prisustvovao performansu. Pokazuji neprofesionalnost i neznanje”, napisao je Hodžić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com