Početna » ŽIVOT + » Ljepota » VELIKO SPREMANJE: 10 odjevnih komada koje morate IZBACITI IZ ORMARA

VELIKO SPREMANJE: 10 odjevnih komada koje morate IZBACITI IZ ORMARA

Dosta češće idemo u kupovinu odjeće nego što radimo čistku ormara. Tako da nam je ormar uglavno prepun odjeće, ali nemamo baš puno izbora. Stoga je vrijeme da iz ormara izbacite ovih deset odjevnih komada kako biste napravili mjesta za one stvari koje ćete zapravo nositi

Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mjesto. Stoga joj pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam takođe dugo potrajati.

Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja. Ili koju god brojku imate na umu

Vrijeme je da onda umjesto te haljine u ormaru zauzme druga haljina ili komad koji ćete birati tokom odijevanja za takve svečane prilike.

Odjevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije riječ samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i o rađenju “emocionalne čistke” nakon koje ćete se osjećati bolje.

Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. No, na vama je da procijenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vrijeme da ga izbacite iz svog ormara.

Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete pretvorite ih u krpe za brisanje prašine.

Bijele majice koje su požutjele

Majice najvećim dijelom čine našu garderobu, a bijele majice ključni su komadi. No, ako su one požutjele i ne mogu se više izbijeliti, onda nema smisla da ih držate u ormaru.

Neodgovarajući komadi

Komadi odjeće koje čuvate već godinama, a koji vam ne odgovaraju i koji su neudobni izbacite iz ormara i zamijenite ih odjećom u kojoj se osjećate dobro i koja vam odlično pristaje.

Odeća iz “prošlog” života

Odjevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormaru. Vrijeme je da oslobodite prostor za odjeću koji ćete nositi.

Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i naušnice više nema mjesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamjenjive stoga nema smisla da ih držite u ormaru.

Oštećene vješalice

Potrgane i oštećene vješalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cijene vješalica znaju biti poprilično pristupačne stoga lako možete pronaći nove i bolje zamjene.

Izvor; Zadovoljna.hr

Check Also

Odjeća koja unosi negativnu energiju: Hitno je izbaciti iz ormara

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

UMALO TRAGEDIJA: Dječaci našli BOMBE u ormaru, jedan teško povrijeđen

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *