Zoronjić: Šehović da se izvini i podnese ostavku - Volim Podgoricu

Zoronjić: Šehović da se izvini i podnese ostavku

Kad bi postojao minimum profesionalne etike, ministar obrazovanja Damir Šehović morao bi podnjeti ostavku i izviniti se kolegama iz Hrvatske za svojevrsni skandal sa prepisivanjem kurikuluma, saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA – Suada Zoronjić.

Ona je navela da ne bi bio problem kada bi se komparativna praksa koristila za unapređenje nekog segmenta javnih politika, ali da je na ovako bezočan način, plagijatorski korišćenje tuđeg znanja za sopostveno samoreklamiranje, svojstveno samo politčarima čije se legitimitet temlji na terorističkim napadima i kupovini glasova.

“Sada se samo plaćaju računi za opšte politčko beznađe i totalnu politizaciju obrazovanja u čemu nas je doveo DPS sa svojim poslušnim i grabežljivim satelitima. Najgore od svega je što sada ministar navodno želi da odgovornost prenese na direktora Zavoda za školstvo, jer nije imao kada da izvrši provjeru jer je u međuvremenu tražio direktore škola nudeći im pristupnice SD-a”, istakla je Zoronjić.

Ona je kazala da resorno ministarstvo umjesto da troši energiju na stvaranje kvalitetne obrzovne reforme, ono se odlučilo da se rastrči po terenu a da sve što im treba prepišu od drugih. 

“Kad je već tako neka se na hrvatske kolege ugledaju i kada je profesionalna etika u pitanju. Aktuelni koncept razmišljanja, partijska logika koja dominira obrazovanjem i vrednovanje isključivo podaništva, doveli su Crnu Goru na najnižu skalu u oblasti obrazovanja po evropskim statistikama. Pa sada ne treba da čudi što nam se ovo dešava. Naprotiv, sigurni smo da sličnih slučajeva ima na pretek, ali ovaj su savim slučajno otkrili stručnjaci iz Hrvatske”, kaže Zoronjić.

Ona tvrdi da ljudi koji vode obrazovanje su oni koji plaćaju partijske račune novcem građana, prepisuju tuđe programe i da takvi kakvi jesu ne mogu unaprijediti sistem javih politika u Crnoj Gori. 

“Zato je važno da im se kaže javno – odlazite i nemojte brukati državu Crnu Goru jer je ovo stavrno previše”, zaključila je potpredsjednica pokreta URA.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com