Početna » NOVOSTI » Društvo » BAKA JELU PRATI 50.000 NA JUTJUBU! Evo kako je to uspjela (VIDEO)

BAKA JELU PRATI 50.000 NA JUTJUBU! Evo kako je to uspjela (VIDEO)

Baka Jela je veoma aktivna na Jutjubu. Nedavno je dočekala svog 50.000 pratioca. Često objavljuje snimke u kojima detaljno objašnjava kako i na koji način možete spremiti određeno jelo. Pored kanala “Bakina kuhinja”, Jela svoje originalne recepte objavljuje i na blogu, koji takođe uredno vodi, kao i na sajtu “Mladosti moja”.

Djeluje čudno da se starija gospođa savršeno snalazi u virtuelnom svijetu, ali baka Jela nije “obična” baka o čemu najbolje svjedoče ukusna jela koje neprestano sprema.

– Na Jutjubu možete pronaći originalne recepte koje lično sastavljam, a potom i snimam. Pošto objavim video, uvijek napišem i tekst za blog i sajt – za svaki slučaj da, ukoliko nešto u videu nije bilo jasno, svako koje zainteresovan može da pročita postupak pravljenja određenog jela – započinje priču za Dnevno.rs Jelena Petrović, poznata kao baka Jela.

 

Može se reći da je Jela veoma moderna baka, ali njen stariji duh i toplina kojom zrači najviše se osjećaju u ukusu jedinstvenih jela koja sprema. Poslom blogera, Jutjubera i domaćice bavi se veoma dugo, a sve je počelo prije više od deceniju…

– Prvo sam počela sa forumom, a zatim sa blogom “Kod bake u gostima” i sajtom“Mladosti moja”, na kome sam u početku samo pisala recepte i ubacivala slike. Dugo sam tako sakupljala recepte i objavljivala ih, ali gledajući druge kako postavljaju na Jutjub video recepte pomislila sam da bih mogla i to da radim s obzirom na svoje mogućnosti i kulinarsko znanje koje sam sticala godinama – objašnjava baka Jela.

 Jela je u svijetu kulinarstva već 40 godina! Još kao djevojka je počela da sprema, kako ona voli da kaže, “raznovrsne đakonije”, a imajući u vidu da je uveliko zakoračila u sedmu deceniju života – njena spretnost u virtuelnom svijetu još više dobija na značaju.

Znam da je malo neobično da se jedna baka tako dobro snalazi u virtualnom svijetu, ali sve je to volja i kad želiš nešto novo da naučiš, ništa nije teško – jasna je popularna baka.

Ipak, kroz ovu “ukusnu avanturu” Jela ne prolazi sama. Najveću podrška pruža joj suprug Milan, publici poznatiji kao Dejka.

– Ja kuvam, a Dejka mi pomaže u nabavci namirnica i snimanju recepata. Kad spremim jelo, obavezna je degustacija, a zna se ko je glavni degustator! Publici koja prati moj kanal je najvažnija ocjena i komentar Dejke – ističe Jela i dodaje da su joj u svemu najviše pomogli sestrići, koji su joj dali osnovna upustva što se tiče programa, dok je sve ostalo naučila sama koristeći internet, čitajući uspustva i gledajući razne tutorijale koji objašnjavaju kako funkcioniše, danas sve više popularni, svijet Jutjubera. 

 Kaže da joj ništa ne pada teško. Sve radi s velikom ljubavlju i zadovoljstvom. Međutim, u svakom poslu je normalno da ne ide uvijek sve po planu, pa je tako baka Jela otkrila šta joj, ponekad, stvara probleme…

Spremati i snimati nije teško. Iskrena da budem, malo je teže obrađivati snimke u programu, izbaciti djelove koji nisu dobri, dodati naslov, tekst, muziku… Zaista se uvijek trudim da spremim jedan kompletan filmić. Ipak će po tom video receptu kuvati na hiljade mladih, pa i stariji ljudi. Zbog toga je važno da sve bude prikazano korak po korak. Samo tako će način pripreme biti jasan – priča Jela.

Dakle, ako već niste, obavezno zapratite baka Jelinu “bakinu kuhinju”… i sladite se!

Izvor:dnevne,rs

Check Also

Nikšić dobija narodnu kuhinju

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Ovi predmeti u kuhinji imaju kraći rok trajanja nego što mislite

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *