STRAVIČNO SVJEDOČENJE DJEVOJČICE: Pokušavala sam da sklonim tetku s pruge, ali nisam uspjela - Volim Podgoricu

STRAVIČNO SVJEDOČENJE DJEVOJČICE: Pokušavala sam da sklonim tetku s pruge, ali nisam uspjela

 
 
 

Pokušala sam na sve načine da sklonim s pruge tetka Draganu, ali nisam uspjela. Ona je u isto vrijeme vukla momka Željka sa šina. Voz ju je zakačio i usmrtio.

Ovo je ispričala o nesvakidašnjoj drami 16-godišnja K. M., koja se u srijedu oko ponoći zatekla na pruzi u Loznici. Njena tetka Dragana Vasić (25) iz sela Straža je poginula, dok je Željko Lazarević (24) iz Novog Sela, Draganin momak, zadobio teške povrede kad ih je udario voz koji se kretao iz Loznice ka Šapcu.

Draganina teško bolesna, samohrana i slijepa majka teško je primila tragičnu vijest, a brat Ljubomir i dalje jedva govori.

– Pišite šta hoćete, ali nemojte da je samoubistvo, jer nije. Oni su se voljeli, ali su imali povremenih nesporazuma. Nema tu pouzdanih očevidaca, osim kćerke moje druge sestre, koja je takođe povrijeđena. Moje sestre nema i to je strašno – kaže tiho.

Sestra Dragica najbolje se drži u ovoj nesreći, izgubila je Draganu, ali je mogla i svoju ćerku K. M., koja je bila na licu mjesta.

– Ona je dala izjavu u policiji i još je u velikom šoku. Povrijedila je glavu i ruku. Rekla mi je da je Željko stao na prugu, ali ga je moja sestra odvukla. Ponovo je stao na kolojsek, ona je opet došla po njega, a moja ćerka je pokušala da skloni Draganu. Mnogo je voljela tetku i ovo joj je baš teško palo, pogotovu zato što je bila s njima u trenutku nesreće. Dragana se sa Željkom zabavljala nekoliko godina, raskidali su i ponovo se sastajali, ali niko nije branio njihovu vezu. On je dolazio ovdje i ko je mogao znati da će se ovo dogoditi, da ovako pogine – kaže ona i dodaje da je, prema njenim saznanjima, njena ćerka dala policiji iskaz identičan onome koji je dao i mašinovođa.

Zakačio je vagon

Komšije dolaze, nude pomoć Vasićima. Jedan od njih kaže da Draganu nije udarila lokomotiva.

– Nju je, izgleda, zakačio vagon, jer su je našli pored pruge. E sad, da li je on u posljednji čas skočio u stranu, a ona ostala između stajališta i pruge pa ju je zakačio neki vagon, ne znam. Izgleda da se on tu malo pravio važan, ali je sve otišlo u pogrešnom pravcu. Njena sestričina je, izgleda, željela da povuče tetku s pruge, ali nije uspjela pa je povrijeđena i ona, pošto je glavom udarila o voz u pokretu – kaže jedan komšija, koji tvrdi da je dvoje mladih zajedno išlo i u Francusku, kod Željkovih roditelja.

Mladić u bolnici

POLOMIO RUKE, NOGE I REBRA

Povrijeđeni Željko Lazarević nalazi se u Opštoj bolnici u Loznici i ima teške tjelesne povrede, prelom dva rebra na lijevoj strani i ortopedske povrede lijeve ruke i noge.

– Stanje pacijenta je isto kao juče, prati se i dalje i dijagnostika je u toku, a nalazi se u jedinici intenzivne njege – rekla je Dragana Vasiljević, portparolka bolnice.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com