KNEŽEVIĆ: Nismo razgovarali o zajedničkom kandidatu - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Nismo razgovarali o zajedničkom kandidatu

Zajednički predsjednički kandidat opozicije najbolje je rješenje koje garantuje pobjedu kandidata DPS-a, ali predstavnici opozicionih partija nijesu imali zajednički sastanak, niti su razgovarali o toj mogućnosti – kazao je za Pobjedu Milan Knežević, predsjednik DNP-a i član Predsjedništva DF-a.

“Predstavnici opozicije nijesu se sastajali još od novembra 2016. godine. Posljednje što je, u ime DF-a, predstavljeno kolegama iz tzv. građanske opozicije bila je naša ponuda o formiranju vlade i parlamenta u sjenci i organizovanju zajedničkih protesta. Oni nijesu odgovorili na našu ponudu do danas. Iako se dešavalo mnogo toga na političkoj sceni, nije bilo ni zajedničke inicijative, ni sastanaka, ni formalnih ni neformalnim, među opozicionim partijama”, istakao je Knežević.

On je rekao da je prije dvadesetak dana bila “poplava predlaganja predsjedničkih kandidata”.

“Osim onih koji će biti predloženi u ime nekih fajsbuk organizacija i grupacija, imamo i najavu lidera Demokrata da će se kandidatovati, zatim SDP-a da će i ona predložiti svog kandidata Ranka Krivokapića, zatim najavu Ure koja je spremna da predloži ženu. Stav DF-a ostao je isti – opozicija bi trebalo da se okupi oko zajedničke ličnosti po modelu kao 2014. godine. Uvažavamo trenutnu političku situaciju i stavove kolega iz opozciije, ali vjerujem da će protok vremena učiniti da oni vrlo brzo uvide da je naš prijedlog i u njihovom, i u interesu svih građana koji žele promjene”, kazao je Knežević.

Komentarišući stav Sergeja Železnjaka iz Putinove Jedinstvene Rusije, Knežević je istakao da je očekivana ocjena da bi opozicija u Crnoj Gori trebalo da ima zajedničkog predsjedničkog kandidata.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com