RAE će regulisati i CIJENU VODE - Volim Podgoricu

RAE će regulisati i CIJENU VODE

Regulatorna agencija za energetiku će početkom naredne godine početi da reguliše cijenu vode u Crnoj Gori. Predsjednik Odbora RAE Branislav Prelević naveo je da je to regulatorno tijelo zaduženo da donese metologiju za utvrđivanje cijene vode i da u ovom trenutku nema projekciju kolike će biti.

“Nemamo još tekst metodologije. Tek smo počeli sa radom na njenoj izradi, naši ljudi se obučavaju i ta obuka će trajati nekoliko mjeseci, pratimo evropska i iskustva zemalja u regionu, nakon čega bismo pristupili izradi metodologije”, kazao je Prelević Pobjedi.

Podsjetio je da je Zakonom o komunalnim djelatnostima, koji je usvojen 30. jula prošle godine, određeno da RAE reguliše i cijenu vode, a metodologija treba da bude donešena u roku od 18 mjeseci nakon stupanja zakona na snagu. To bi značilo krajem februara naredne godine, jer je zakon stupio na snagu krajem avgusta prošle godine.

“Do sada su lokalne samouprave donosile odluku o cijeni vode, na prijedlog opštinskih kompanija, koje su upravljale lokalnim vodovodima. Od naredne godine će RAE, na osnovu metodologije, davati saglasnost na cijene koju predlažu opštinski vodovodi”, objasnio je Prelević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com