Danilović se kandidovao za predsjednika Demosa, za Lekića skupština nelegitimna - Volim Podgoricu

Danilović se kandidovao za predsjednika Demosa, za Lekića skupština nelegitimna

Na vanrednoj izbornoj Skupštini dijela Demosa koja se održava u Mojkovcu, Goran Danilović se kandidovao za predsjednika partije.

Međutim, presjednik Demosa Miodrag Lekić i ljudi okupljeni oko njega tvrde da je ta skupština nelegitimna.

Demos nije egzibicija neostvarenih i neiživljenih ljudi. Nje ni granični međaš između političkih epoha. Nijesmo ni grupa entuzijasta nezainteresovana za realnost. Demos je izbor zrelih i ostvarenih, duboko zabrinutuh građana za sudbinu Crne Gore kojoj pripadamo svim bićem”, kazao je Danilović na skupštini u mojkovačkom Centru za kulturu.

On je rekao da im se dogodilo nešto čega ima u političkoj teoriji i “što ne smije da nas uplaši”.

“Demos je nastao iz sloge i razumijevanja različitosti, a onda smo na trenutak potonuli u besporazum, Niko, međutim, nije imao prvo niti je dobio mandat da poništi, da potre teško ostvarenu pobjedu svih nad primitivnim poimanjem politike. Opomenula nas je ralnost i zato smo ovdje. Nijesmo izdržali svi, ali ogroman većina je tu, spreman za političku borbu, spreman da uvidi i ispravi greške, da se bori za neostvareni san generacija – pravednu, dostojanstvenu, poštenu i ujedinjenu Crnu Goru”, poručio je Danilović.

On je naveo da Demos bira novi put, birajući danas i nove ljude da rade odgovoran posao.

“Zadovoljstvo da budem kandidat za predsjednika Demosa dugujem svim našim članovima širom Crne Gore koji su iskazali svoju volju na sjednicama odbora i skupština. Obavezuje me ta činjenica više od svake dosadašnje počasti”, naveo je Danilović.

On je kazao da mu je žao što se “manji broj kolega” uplašio novog biranja i što danas nijesu u Mojkovcu.

“Vjerujem da je period rasipanja Demosa za nama. Nadam se da će se neki od naših kolega u barednim sedmicama vratiti poštovanju pravila i procedura”, kazao je Danilović.

Takođe, kazao je da se nada i da će Miodrag Lekić prestati da viodi rat sa strankom koju su svi zajedno formirali.

“Ne treba posebna hrabrost, prije je neohodno samopoštovanje i prihvatane realnosti, da se istini pogleda u oči i da se prekine beosmučni progon – mržnja prema do juče najbližim saradnicima”, naglasio je Danilović.

On je poručio da predsjednik Demosa treba da služi, a ne da gospodari.

“Demos je neophodan Crnoj Gori i zato smo danas ovdje”, zaključio je Danilović.

Reagujući na današnju vanrednu izbornu skupštinu dijela Demosa okupljenog oko Danilovića, iz Demosa su saopštili da takvi skupovi dobijaju obiležja zavjereničko-političke parodije.

Podsjetimo, Glavni odbor Demosa na sjednici u subotu potvdio je odluku Predsjedništva kojom je raspušten Izvršni odbor (IO), utvrdio da nijesu ispunjeni uslovi za održavanje vanredne skupštine stranke.

GO je na predlog predsjednika stranke Miodraga Lekića, shodno statutarnim ovlašćenjima, razriješio tri člana Predsjedništva – Danilovića, Gorana Radonjića i Nedu Bogavac, što je jednoglasno usvojeno.

Uoči sjednice u Mojkovcu Danilović je saopštio da će slikom iz Mojkovacapokazati kako to izgleda kada zasijeda Demos. Prema njegovim riječima, u centali Demosa, bez najave, kvoruma i članova, u hodniku je održan navodno i Glavni odbor stranke.

(rtcg.me) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com