Opozicija čeka da Marković pozove - Volim Podgoricu

Opozicija čeka da Marković pozove

Predstavnici tzv. građanske opozicije premijeru Dušku Markoviću neće slati pozive za pregovore niti eventualnu platformu za izlazak iz političke krize, saznaju “Vijesti”. 

Lideri Socijaldemokratske partije (SDP), Demokrata, Demosa i pokreta URA  od premijera očekuju da što prije započne dijalog o rješavanju krize, ističući  da će nastaviti sa bojkotom parlamenta. 
Iz Markovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno da li će premijer pozvati opoziciju na pregovore o riješavanju krize i da li očekuje da mu opozicionari eventualno ponude platformu.   

“I pored zahtjeva međunarodne zajednice, Marković nije pokazao volju za riješavanje krize i ništa konkretno nije ponudio drugoj strani. Iako nije bilo  zvaničnih sastanaka, lideri opozicionih partija su složni da nema potrebe za pisanjem  platforme, jer je opozicija  jasna da bojkot neće prekidati prije nego se vanredni izbori ne zakažu najkasnije za narednu godinu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz opozicije.

Opozicija bojkotuje parlament od oktobra 2016. godine, zahtijevajući da se ponove parlamentarni izbori i pravno i politički  ispita afera “Državni udar”. Dok je lider  Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u nekoliko navrata kazao da neće biti ponavljanja izbora, Marković je poručio  da je spreman da sa opozicijom razgovara ako se vrati u parlament i  nudio im mjesta u vladi. Nakon  odbijanja opozicije da prekine bojkot, Marković je kazao da im više neće slati pozive.      

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) juče je najavilo da će svim opozicionim partijama poslati poziv na zajedničko djelovanje kako bi “iz pasivnog stanja bojkota  prešli u aktivnu poziciju koja bi rezultirala prijevremenim izborima na svim nivoima. 

“Istaknuto je i  da bi samo nestranački kandidat na tako pripremljenim izborima odnio sigurnu pobjedu. Ovakvo stanje je neizdrživo, a slobodu nam niko samostalno ne može donijeti. To možemo jedino udruženim snagama cijele opozicione scene i svih slobodnomislećih građana”, poručili su juče iz Predsjedništva Demokratskog fronta nakon razgovora sa stranačkim pristalicama u Tomaševu kod Bijelog Polja. 

“Javni interes je ispred partijskog i ličnog, a narasle sujete pojedinih lidera treba eliminisati. To je jedini način da se stavi do znanja da su političari s narodom i da se istinski bore za smjenu režima”, kazali su u Frontu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com