Premijer se sastao sa saudijskim princom na njegovoj jahti u Budvi - Volim Podgoricu

Premijer se sastao sa saudijskim princom na njegovoj jahti u Budvi

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u subotu sa saudijskim biznismenom, investitorom i filantropom, princom Alvalidom bin Talalom bin Abdulazizom Al Saudom, koji dio odmora provodi u Crnoj Gori. Glavna tema sastanka, upriličenog na prinčevoj jahti „Kingdom 5KR“ usidrenoj ispred Budve, bila je mogućnost njegovog investiranja u Crnoj Gori, naveli su iz Vlade Crne Gore. 

Predsjednik Vlade je upoznao princa bin Talala sa ekonomskim i investicionim potencijalima naše zemlje ocijenivši da je Crna Gora počastvovana njegovim dolaskom i zainteresovanošću za investicije. „Vaš boravak u Crnoj Gori je prilika koju ne želimo da propustimo“ – rekao je predsjednik Marković. Premijer je u kontekstu investicione klime, kao dominante preokupacije renomiranih ivestitora poput princa bin Talala, posebno naglasio činjenicu da je naša zemlja nepovratno na putu zapadnih integracija i evropskog i evroatlantskog civilizacijskog sistema vrijednosti. Premijer je istakao i to da je Crna Gora država međuetničkog sklada što je čini još atraktivnijom za investicije prinčeve Kingdom Holding Company imajući u vidu njegove svetonazore.

Upoznajući Princa sa političkom, društvenom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji Premijer je posebno istakao dobre rezultate fiskalne konsolidacije kao i činjenicu da Crna Gora ima najveći privredni rast u regionu naglasivši da je sada jedan od prioriteta Vlade jačanje institucija države, među ostalim i zato da bismo investicioni ambijent, premda je on najpovoljniji u regionu, učinili još atraktivnijim. „To govori o našem strateškom opredjeljenju i o našoj viziji da se dalje razvijamo kao prestižna turistička destinacija“ – rekao je predsjednik Marković, prenosi gov.me. 

(tekst i foto: Vlada Crne Gore) 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com