POŽARI U CG: Od vatre spašene kuće - Volim Podgoricu

POŽARI U CG: Od vatre spašene kuće

Nakon izuzetno naporne noći i konstantne borbe sa požarom vatrogasci su uspjeli da od vatre spase kuće u naseljima Mrčevac i Vrijest 2 u Tivtu.

Vatra je izbila nešto poslije 22 sata u Mrčevcu i nošena jakim vjetrom veoma brzo se širila.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive snage Službe zaštite i spašavanja Tivat Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli iz Radovića, kao i vatrogasci sa aerodroma Tivat.

Kolegama su pomagali pripadnici službernici zaštite i spašavanja Kotor, a mještani Mrčevca i Vrijesta proveli su besanu noć strijepeći od vatre i pokušavajući da vodom natope okolinu svojih kuća i tako ih zaštite od požara.

Na terenu je bila i gradonačelnica Tivta Snežana Matijević, a vatrogasci su uspjeli da zaštite sve objekte.

Požar se rano jutros raspiren jakom burom ponovo rasplamsao, ali vatrogasci trenutno drže stvari pod kontrolom, a kuće nisu direktno ugrožene.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić kazao je jutros da je sinoćna intervencija bila jedna od najtežih i najznačajnijih u istoriji te službe jer je vatra direktno ugrožavala oko 100 kuća.

“Izuzetan je uspjeh da nijedna kuća nije oštećena, a kamoli da je stradala”, istakao je Barbić, najavivši i dalje veliku borbu sa požarom koji gori u šumi i na nepristupačnim djelovima terena.

Pomoć u gašenju pružile su i kolege tivatskih vatrogasaca iz Službe zaštie i spašavanja Budve, a danas se očekuje i reakcija Direktorata za vanredne saituacije, odnosno angažovanje prtotivpožarnih aviona.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com