„Crveni“ spremni za Eurobasket – TANJEVIĆ: Bez kalkulacija u utakmici sa Španijom - Volim Podgoricu

„Crveni“ spremni za Eurobasket – TANJEVIĆ: Bez kalkulacija u utakmici sa Španijom

 

Sjutra počinje Eurobasket. Ekspedicija selektora Bogdana Tanjevića spremno dočekuje prvi meč koji će u okviru prvog kola grupe „C“ odigrati u Klužu protiv Španije 1. septembra.

Tanjević je na današnjoj pres konferenciji, nakon saopštavanja konačnog spiska na EP, sa kog su izostavljena imena Milutina Đukanovića i Danila Nikolića, obrazložio svoju odluku i napomenuo da je i dalje protivnik toga da se sa 12 igrača putuje na šampionat, i to zbog eventualnih povreda prvotimaca koje bi mogle da se dese na samom šampionatu.

– Prije presa smo imali sastanak na kom sam obrazložio spisak igrača. Žao mi je što i Danilo Nikolić i Milutin Đukanović nijesu putovali sa nama, jer oni to zavrjeđuju i svojim talentom i ponašanjem… U jednom takmičenju kao što je EP mi bi morali imati pravo na 14 igrača da bi se krpile eventualne male ili velike povrede, da bi takmičenje imalo veći kvalitet, da bi objektivniji bio krajnji rezultat, na čemu sam ja insistirao već devet godina u komunikaciji sa Fibom – podsjetio je Tanjević.

Kada je riječ o očekivanjima od startnog meča sa Španijom, selektor je kazao da moraju igrati tvrdo, na što manje poena.

– Moramo ući u utakmicu sa željom da pobijedimo. Nećemo se takmičiti ko će više dati poena, to je unaprijed osuđena bitka… Sa Španijom se mora igrati tvrda košarka, koliko je moguće, i napraviti jedan nadnapor da se smanji uticaj njihovog talenta na svakoj poziciji. Oni imaju na svakoj poziciji po pet centimetara više i svi znaju da to upotrijebe i imaju tradiciju, godine dominacije u evropskoj košarci. Raspoređujemo napor u svim utakmicama. Niko ne igra 40 minuta u tom ritmu. Tako da nećemo kalkulisati u utakmici sa Španijom – istakao je Tanjević.

Kapiten „crvenih“, Bojan Dubljević, kazao je okupljenim novinarima da su spremni da predstave Crnu Goru na EP kako dolikuje.

– Spremni smo. Jedva čekamo da odemo tamo da odigramo tu prvu utakmicu koja je najvažnija. Motivisani smo, spremni fizički i psihički da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, da damo svoj maksimum, da se borimo i nadam se da će iz toga izaći pozitivan rezultat – ocijenio je Dubljević.

NBA zvijezda i centar Crne Gore, Nikola Vučević, zadovoljan je kako je odrađen pripremni period.

– Pripreme smo uspješno odradili. Imali smo sreću da nijesmo imali većih problema sa povredama i izostancima igrača. I ove pripremne utakmice su bile protiv dosta jakih protivnika i mislim da nam je to pomoglo da se dobro spremimo za Evropsko prvenstvo. Naš primarni cilj ostaje isti, a to je da se prođe grupa. Mislim da je to realan cilj za ovu ekipu i treba samo na to da se fokusiramo i da ne razmišljamo o daljim ukrštanjima. Sam prolaz u naredni krug bi bio ogroman uspjeh za sve nas. To bi bio prvi put da se reprezentcija kvalifikuje u dalji krug takmičenja i mislim da je to trenutno realna slika ove reprezentacije. Ipak, dosta smo mlada ekipa i dosta igrača nije ni bilo nikad na ovakvom tipu takmičenja, koje je specifično. Spremni smo, motivisani smo i željni da se pokažemo u što boljem izdanju na šampionatu. Ta prva utakmica sa Španijom će biti najteža za nas, jer je to jedan od favorita za zlatnu medalju, ali daćemo sve od sebe protiv njih, kao i u svakoj narednoj utakmici – poentirao je Vučević.

Plejmejker crnogorske reprezentacije, Tajris Rajs, ističe da će svi igrači dati sve od sebe kako bi ispunili zacrtani cilj.

– Pripreme su bile dobre. Ekipa je u zadovoljavajućem fizičkom stanju i spremna za predstojeće mečeve. Svi igrači će dati sve od sebe da ispune zacrtani cilj – zaključio je Rajs.

Portal Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com