PODGORICA: Bagerom vadio šljunak iz Zete - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bagerom vadio šljunak iz Zete

 

 

Policijski službenici zajedno sa komunalnim policajcima zatekli su u zetskom naselju Botun bagere i kamion čiji je vlasnik Aleksandar Stanić za kojeg se sumnja da nelegalno ekploatiše pijeska iz riječnog korita Morače.

O svemu je napravljen zapisnik o uviđaju i fotoelaborat.

Prema informacijama Dnevnih novina iz Uprave policije, sa ovim događajem upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu  Nikola Boričić, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o prekršaju iz razloga što Stanić nije zatečen da tovari pijesak, ali da mu se zapisnik o uviđaju i fotoelaborat dostave.

 

Nakon ovoga obzirom da nema krivičnog djela pisanje prekršajne prijave preduzela je komunalna policija.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u aprilu ove godine, zabranilo je dalju eksploataciju šljunka iz rječnih korita, a nakon toga  pokrenulo kampanju “Prijavi eksploataciju” koju sprovodi zajedno sa Koordinacionim timom za praćenja poštovanja moratorijuma.

Nadležni organi reaguju na svaku prijavu i izlaze na teren kako bi spriječili nelegalnu ekspolataciju šljunka. Svaki slučaj kršenja zabrane Ministarstva poljoprivrede se objavi na njihovom sajtu.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com