Uhapšen poljski državljanin - Volim Podgoricu

Uhapšen poljski državljanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode poljskog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

 

Naime, dežurna služba CB Bar je, 29.08.2017. godine oko 19,35 časova obavještena da je iznad naselja Vitići u Baru izbio pozar koji prijeti da zahvati okolne kuće. Službenici CB Bar su bili obaviješteni, istog dana, od strane Sektora za vanredne situacije MUP-a da im je prijavljen nestanak poljskog državljanina, koji se izgubio prilikom razgledanja naselja Šušanj i Vitića. Policijski službenici su na osnovu kriminalističkih mjera i radnji došli do saznanja da je ovo lice u cilju lakšeg lociranja i njegovog pronalaska zapalio vatru.

 

Po prijemu obaveštenja na lice mjesta su upućeni policijski službenici, službenici  Vojske Crne Gore, nadležne službe kao i lokalno stanovništvo u cilju pronalaska S.D.Z. (27) iz Poljske.

 

On je, kako se sumnja, svojim nesavjesnim postupanjem doveo u opasnost da bude životno ugrozen usljed požara koji je, sumnja se, on izazvao a koji se širio velikom brzinom, pod uticajem  jakog vjetra, i prijetio da zahvati okolne kuće.

 

S.D.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com