Evo kada počinje izgradnja novog stadiona - Volim Podgoricu

Evo kada počinje izgradnja novog stadiona

Povodom teksta “Cetinje je vidjelo previše crteža”, reagovali su iz kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“U tekstu ‘Cetinje je vidjelo previše crteža’ stoji da je u predizbornoj kampanji obećano da će izgradnja stadiona početi 2014. godine. Međutim, ‘Vijesti’ dalje prenose izjavu gradonačelnika Bogdanovića iz tog perioda u kojoj stoji da će „već u narednoj godini prestonica Cetinje započeti niz značajnih projekata“, između ostaliih i projekat izgradnje modernog fudbalskog stadiona. Kao što smo i objasnili u prvom reagovanju, radi se o izuzetno zahtjevnom projektu, vrijednom gotovo 9 miliona eura, čija je realizacija započeta, kako je i napisano u vašem tekstu – 2014. godine, a tada je predstavljena sama ideja za izgradnju novog stadiona, nakon čega se pristupilo jako zahtjevnom poslu oko pripreme cjelokupne dokumentacije, definisanja i obezbjeivanja finansijskih sredstava za realizaciju projekta i ostalih aktivnosti koje nijesu zanemarljive i koje su konačno dovele do momenta raspisivanja tendera za njegovu izgradnju. Dakle, ne radi se ni o kakvoj najavi izgradnje novog fudbalskog stadiona zbog izbora, već o realnim uslovima da njegova izgradnja, nakon cjelokupne procedure, započne već tokom oktobra mjeseca. Uostalom, predlažemo vašim novinarima da sačekaju okončanje procedure oko izbora izvođača i početak radova na njegovoj izgradnji i da onda iznose svoj sud i zaključke u vezi sa radom naše gradske uprave, a mi se nadamo da će posvećen rad na realizaciji ovog kapitalnog projekta rezultirati tome da će za tri godine Cetinje biti domaćin brojnih domaćih i međunarodnih fudbalskih utakmica.

Dalje se u tekstu pominju projekti, za čiju se konačnu realizaciju čeka okončanje započetih procedura koje nijesu u nadležnosti lokalne uprave. Između ostalih, pominje se i do sada toliko eksploatisana priča o fabrici čokolade, što već postaje degutantno, jer je u više navrata objašnjeno da je taj posao propao zbog izbijanja oružanih sukoba u Ukrajini koji još uvijek traju.

Smatramo da je jako maliciozno što novinari ‘Vijesti’ vide samo projekte koji još uvijek nijesu dovedeni do kraja, a ne vide realizovane projekte poput Vatrogasnog doma, Gradske tržnice, Dnevnog centar za djecu sa posebnim potrebama, rekonstruisanu saobraćajnicu na ulazu u grad, Bajovu, Belvedersku i Čermakovu ulicu, novu rasvjetu u istorijskom jezgru, solarnu rasvjetu u većem dijelu grada, autobusku stanicu, gotovo sve gradske saobraćajnice koje su rekonstruisane sa izgrađenom novom kanalizacionom mrežom, novi kružni tok na ulazu u Cetinje, Dvorski trg, Njegoševu ulicu, staru bolnicu Danilo I, prostor nekadašnje Košute, bivše Britansko poslanstvo, Rusko poslanstvo za potrebe MVP-a, izgradnju najvećeg dijela univerzitetskog kompleksa, vodovode na Rijeci Crnojevića, Rvašima, Duboviku i drugim mjesnim zajednicama, Lipsku pećinu, dva nova komercijalna centra, rekonstrukcije Dvora kralja Nikole, Vladinog doma, OŠ ‘Njegoš’, Njegoševog mauzoleja, turističke komplekse na Njegušima i Građanima, hotel na Ivanovim koritima, zgrade koje se poslije dužeg vremena grade na Cetinju, i to za socijalno ugrožene, penzionere, prosvjetne radnike, zaposlene u kulturi i drugim državnim ustanovama…

‘Vijesti’ ne vide rekonstruisane magistralne puteve prema Podgorici i Budvi, kao ni novi put prema Njegušima. Ne vidite višemilionsku investiciju sanacije gradske vodovodne mreže čime su se značajno smanjili gubici, a Cetinje za razliku od ranijeg perioda dobilo stabilnije vodosnabdijevanje.

I projekat koji je za Cetinje najbitniji – Zakon o prestonici za koji niko od opozicionih poslanika nije glasao u parlamentu.

Nas kao gradsku upravu to ipak ne opterećuje, jer građani vrednuju sve što radimo i vide da polako ali sigurno sve što smo rekli i realizujemo. A vas, očigledno, opterećuje želja da samo kritikujete vlast koja će i ovog puta pokazati da ima ubjedljivu podršku građana crnogorske prestonice”, navedeno je u reagovanju iz kabineta gradonačelnika prestonice.

(Vijesti)

 

2 komentara

  1. I discovered your blog site on google and appearance a number of your early posts. Maintain the excellent operate. I simply extra up your Feed to my MSN News Reader. Looking for toward reading a lot more from you down the road!…

  2. I admire this article for the well-researched content and excellent wording. I got so involved in this material that I couldn’t stop reading. I am impressed with your work and skill. Thank you so much.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com