Kina upozorava: Nećemo dozvoliti rat na korejskom poluostrvu - Volim Podgoricu

Kina upozorava: Nećemo dozvoliti rat na korejskom poluostrvu

Kina je poručila da neće dozvoliti rat ili haos na korejskom poluostrvu!

U saopštenju ministra odbrane Kine, Rena Guoćijanga, navodi se da će ta zemlja uraditi sve što je potrebno da spriječi rat na svom pragu.

Američki bombarderi i južnokorejski lovci izvode vježbe na poluostrvu dok tenzije rastu nakon što je Sjeverna Koreja ispalila projektil preko japana.

U vježbama su učestvovala dva B-1B strateška bombardera koji su sposobni za nuklearne napada i dva Marine Corps F-35Bs bombardera, zajedno sa južnokorejskim F-15K lovcima.

Za dijalog  i protiv novih sankcija
 
Kineske vlasti ocijenile su danas da pozivi “nekih zemalja” za uvođenje dodatnih sankcija Sjevernoj Koreje nakon što je ta zemlja ispalila raketu iznad Japana, imaju “destruktivnu ulogu” u rješavanju tog pitanja.

“Neke zemlje ignorišu zahtjeve za dijalog i samo pominju sankcije… Takve akcije i riječi imaju destruktivnu umesto konstruktivnu ulogu” u rješavanju pitanja nuklearnog i balističkog programa Sjeverne Koreje koji je zabranjen ranijim rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing koja nije precizirala o kojim je zemljama riječ.

Prema njenim riječima, sankcije “podrivaju” napore za ponovne pregovore sa Sjevernom Korejom.

“Čim je situacija zategnuta, neke države izbjegavaju preuzimanje odgovnosti…. Kriza o nuklearnom programu nije scenario za film ni video igrica već realna situacija koja se odnosi na mir u regionu”, rela je Hua.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com