Šarović: Rekordna sezona na Žabljaku, 45 odsto više turista - Volim Podgoricu

Šarović: Rekordna sezona na Žabljaku, 45 odsto više turista

 

Na Žabljaku trenutno boravi 45 odsto više turista u odnosu na prethodnu godinu, rekla je za Portal Analitika direktorica TO Žabljak Vanja Šarović. 

„Apsolutno smo zadovoljni, imali smo uspješnu sezonu, mnogo bolju posjećenost nego prethodnih godina.  Ako uzmemo špic sezone, jul i avgust, imali smo bolju posjećenost 45 posto. Moglo bi se reći da je ova godina rekordna“, kazala je Šarović.

Očekuje se da će i u narednim mjesecima biti dosta turista.

„S obzirom da najavljuju lijepo vrijeme, očekujemo da će i narednih mjeseci biti dosta turista. Imamo podatke od hotela da je bukiranost u septembru 50 odsto“, dodala je Šarović.

Ranije je rečeno da su pojačane aktivnosti Vlade na razvoju uslova za turistički razvoj sjevernog regiona Crne Gore, uz konstantno insistiranje na povećanju standarda pružanja usluge u primorskom regionu, dale  očekivane rezultate.

Rješavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja na Žabljaku bio je preduslov za uspješnu turističku sezonu, te je Vlada Crne Gore  na sjednici održanoj 15. juna 2017. godine usvojila Informaciju o stanju i tehničkim problemima u vodosnabdijevanju na području Opštine Žabljak sa predlogom hitnih mjera za rješavanje problema.

Konkretan rezultat hitnih mjera za rješavanje problema vodosnabdijevanja gradskog područja Žabljaka, na osnovu Zaključka Vlade mjerljiv je ne samo efikasnošću realizovanih aktivnosti dijela prve faze radova, već se ogleda i u povećanju kapaciteta vodovodnog sistema Žabljaka za više 100%, odnosno sa 27 litara u sekundi 57 litara vode u sekundi.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com