Početna » NOVOSTI » SD: Što prije zakazati prijevremene lokalne izbore u Budvi

SD: Što prije zakazati prijevremene lokalne izbore u Budvi

Činjenica je, da je funkcionisanje Budve ugroženo, a jedini izlaz su prijevremeni lokalni izbori koje treba zakazati što prije, kako bi se prekinula ova agonija, saopštile su budvanske Socijaldemokrate.

 

Oni navode, da su partija ljudi koji nikada do sada nisu učestvovali niti u jednoj vlasti u Budvi, te da imaju sve pravo da realno, objektivno i bez dnevnopolitičkih interesa daju pravu ocjenu političke situacije u ovom gradu.

“Ispravnim su se pokazali naši raniji stavovi u pogledu načina formiranja, ali i funkcionisanja lokalne vlasti u Budvi. Govorili smo da je, imajući u vidu činjenicu da je lokalna vlast formirana od partija koje imaju različite i nespojive političke programe i ciljeve, čiji je jedini zajednički sadržalac – gola vlast, prosto nemoguće da Opština funkcioniše bez ozbiljnih problema i do kraja mandata”, smatraju u SD-u.

Oni dodaju da je nefunkcionalnost i konfuzno vođenje grada od strane trenutne lokalne vlasti, prepoznao i nezavisni odbornik Džaković, koji je, kako navode,  ponovo uskratio kvorum za održavanje sjednice Skupštine opštine, koja je počela davnog 30. maja ove godine, bez naznaka kad će biti nastavljena.

“Nedosljednost aktuelne budvanske vlasti se najbolje vidi na sledeća dva primjera. Prvenstveno, na nezavisnog odbornika Džakovića je osuta paljba zbog toga što ne dolazi na sjednicu lokalnog parlamenta, dok je za konstituente ove lokalne vlasti sasvim legitimno da njihove partijske kolege ne učestvuju u radu Skupštine Crne Gore. Drugo, vladajuća koalicija bez većine, unaprijedila je glavnog čovjeka za finansije u dugogodišnjoj vlasti u Budvi u potpredsjednika opštine i to nekoga ko je predstavnik Stranke Demagoga i Populista (SDP), odnosno partije koja nema niti jednog odbornika u budvanskom parlamentu, pa imajući u vidu tu činjenicu, moraju biti svjesni da kad se ‘zgražavaju’ po stanju u finansijama ‘zgražavaju’ se nad njegovim radom i radom njegove partije koja sudjeluje”, kazali su oni.

Ovom prilikom, kako poručuju, ne žele da pričaju o “ kadrovskoj, isključivo partijskoj i uzorodbinskoj politici aktuelne, očigledno manjine na vlasti, koja je predmet podsmijeha u Budvi”.

“Samo ćemo konstatovati da sve rade suprotno od onoga što su građanima obećali u izbornoj kampanji. Socijaldemokrate Budva će i dalje biti dosljedne u namjeri da ne daju kvorum ovakvoj vlasti koja očigledno ne može da funkcioniše na iole valjan način”, zaključuju oni.

www.cdm.me

Check Also

UHAPŠEN MLADIĆ: Šetao sa napunjenim pištoljem

Inspektori budvanske policije uhapsili du danas devetnaestogodišnjeg Rožajca D. A. kod koga je pronađen pištolj ...

Brajović spokojno čeka izbore: Od nas zavisi vlast u Zeti

Lider Socijaldemokrata Ivan Brajović kaže da spokojno čeka prebrojavanje glasova 27. maja kada će biti održani lokalni ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *