SOS LINIJE ZA ŽRTVE NASILJA: Najviše poziva iz Podgorice - Volim Podgoricu

SOS LINIJE ZA ŽRTVE NASILJA: Najviše poziva iz Podgorice

Bor­ba pro­tiv dis­kri­mi­na­ci­je spa­da u pri­o­ri­tet­ne po­li­ti­ke na unu­tra­šnjem i me­đu­na­rod­nom pla­nu Vla­de Cr­ne Go­re, re­kao je mi­ni­star za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Meh­med Zen­ka pri­li­kom po­sje­te pro­sto­ri­ja­ma SOS Te­le­fo­na za že­ne i dje­cu žr­tve na­si­lja Nik­šić. Mi­ni­star Zen­ka raz­go­va­rao je sa iz­vr­šnom ko­or­di­na­tor­kom Na­ta­šom Me­đe­do­vić o do­sa­da­šnjim re­zul­ta­ti­ma ra­da Na­ci­o­nal­ne SOS li­ni­je za žr­tve na­si­lja u po­ro­di­ci. SOS li­ni­ji dnev­no bu­de upu­će­no od 10 do 25 po­zi­va iz svih op­šti­na, a od ukup­no 853 oso­be ko­je su se ja­vi­le do­sad, naj­vi­še njih bi­lo je iz Nik­ši­ća i Pod­go­ri­ce, sa sje­ve­ra iz Bi­je­log Po­lja i Be­ra­na, dok je sta­ti­sti­ka na ju­gu u zna­ku Ba­ra, Her­ceg No­vog i Ko­to­ra.
Me­đe­do­vi­će­va je ob­ja­sni­la da je od ju­la ove go­di­ne po­moć bes­plat­ne Na­ci­o­nal­ne SOS li­ni­je za žr­tve na­si­lja u po­ro­di­ci do­stup­na i na al­ban­skom je­zi­ku i da su sred­stva omo­gu­će­na kroz pro­je­kat „Po­bolj­ša­nje pri­stu­pa ži­vo­tu bez na­si­lja za že­ne sa is­ku­stvom na­si­lja u cen­tral­noj i sje­ver­noj Cr­noj Go­ri”.
Pre­ma ri­je­či­ma Iva­ne Pe­jo­vić, ko­or­di­na­tor­ke pro­jek­ta, kon­sul­tant­ske uslu­ge ko­je pru­ža Na­ci­o­nal­na SOS li­ni­ja pru­ža­ju po­treb­ne in­for­ma­ci­je o za­kon­skim mo­guć­no­sti­ma žr­ta­va na­si­lja pu­tem te­le­fon­skih raz­go­vo­ra, ur­gent­ne in­ter­ven­ci­je, po­sre­do­va­nje kod nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja, te psi­ho­lo­ško sa­vje­to­va­nje.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com