Zbog posledica požara privremeno zatvorene planinarske staze - Volim Podgoricu

Zbog posledica požara privremeno zatvorene planinarske staze

Zbog posledica od požara, kojima su zahvaćene staze u primorskom i centralnom dijelu Crne Gore tokom avgusta mjeseca na Lovćenu, Žijovu i Prekornici,  nije bezbjedno kretanje i boravak planinara i drugih korisnika.

 

“Obavještavamo javnost i korisnike o privremenom zatvaranju planinarskih staza nacionalne i lokalne mreže u djelovima zahvaćenim požarima u masivu Orjena: Vratlo-prevoj Orjensko sedlo (staze broj 711, 716, 734), NP Lovćen: Krtsac–Medjuvršje-Bostur (dio staze 751 i 759), Vrsute (staze broj 771 i 774), 689 mtb (Limljani), Prekornice: Radovče-Maglić-Kamenik (dio staze 465), Žijovo: Kržanja-Žijovo (staza 745), Karanfili: Alipašini izvori-Karanfil Ljuljaševića (staza 509) i Visitor: Limski most-Šarkinovići-Smetine (staza 550)”, saopštili su iz Planinarskog saveza Crne Gore.

Iz Saveza upozoravaju da su na ovim dionicama staza uništene markacije, oštećena je signalizacija, izgorjelo je drveće, prijeti opasnost od odrona kamenja, čime je sigurno kretanje ugroženo do saniranja posledica, remarkiranja i zamjene oštećene signalizacije, nakon konačne procjene štete, koja zahtijeva vremena i sredstava.

“Mole se korisnici staza da zbog svoje sigurnosti imaju razumijevanja i ne koriste staze dok ne budu potpuno bezbjedne”, ističe se u sopštenju Saveza.

Tokom ove godine je uočeno neovlašćeno vođenje grupa na stazama koje nijesu uređene kao i oštećenja infrastrukture na uređenim stazama.

“Molimo organe lokalne uprave da na pogodan način objave obavještenje o privremenom zatvaranju staza i pomognu u sumiranju posledica”, apeluju iz Saveza.

 

www.cdm.me

2 komentara

  1. Thanks a lot for sharing this with all folks you really understand what you’re talking about! Bookmarked. Kindly also talk over with my website =). We will have a hyperlink exchange arrangement among us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com