Bošković: Vojska Crne Gore je na nivou najrazvijenijih na svijetu - Volim Podgoricu

Bošković: Vojska Crne Gore je na nivou najrazvijenijih na svijetu

Na poligonu “Nova lokacija” u Pljevljima, pripadnici Prve pješadijske čete i dijela Obavještajno-izviđačke čete prikazali su sposobnosti uvježbavane za ocjenjivanje po NATO Konceptu operativnih sposobnosti (OCC). Prva pješadijska četa je prva deklarisana jedinica Vojske Crne Gore koja je završila osposobljavanje, opremanje i ocjenjivanje po NATO OCC konceptu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane četvorogodišnji ciklus obučavanja četa je uspješno završila u septembru 2014. godine, dok će u septembru ove godine biti realizovano ocjenjivanje na nivou NEL-2 (NATO Evaluation Level), u cilju obnove sertifikata.

Prikazu sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore u Pljevljima i Žabljaku prisustvovao je ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general-pukovnikom Ljubišom Jokićem. 

Bošković i Jokić su se upoznali sa nivoom spremnosti i obučenosti Prve i Druge pješadijske čete, kao i Planinske čete Pješadijskog bataljona.

“Druga pješadijska i Planinska četa na poligonu “Pirlitor” na Žabljaku realizovali su prikaz sposobnosti u domenu planinskog ratovanja i izvođenja različitih vrsta operacija u planinskom rejonu. Realizovana vježba predstavlja nastavak unapređenja kapaciteta u tom domenu nakon vježbe “Common Challenge 2017”, koju su pripadnici pomenutih jedinica izveli u junu ove godine sa kolegama iz oružanih snaga Austrije i Makedonije. Bošković je izrazio zadovoljstvo prikazanim sposobnostima pripadnika Pješadijskog bataljona i izrazio uvjerenje da je Vojska Crne Gore pokazala da je zaslužila da se pridruži kolektivnom sistemu bezbjednosti kojem i formalno pripada od 5. juna ove godine”, navodi se u saopštenju.

“Vojska Crne Gore je pokazala da je na nivou najrazvijenijih vojski i jedinica na svijetu”, kazao je Bošković. 

On je naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da radi na poboljšanju uslova rada i standarda svakog pripadnika Vojske, kao i da će svaki vojnik imati mogućnost da za svoj trud i rad bude adekvatno nagrađen. 

Jokić je ocijenio da su prikazane vježbe pokazale visok nivo osposobljenosti pripadnika Vojske i poručio vojnicima da moraju nastaviti ovim tempom i biti još bolji, spremniji i obučeniji.  “Siguran sam da ćete vašim profesionalizmom uspjeti da adekvatno odgovorite i najizazovnijim zadacima”, kazao je Jokić.

Prikazu sposobnosti pripadnika Pješadijskog bataljona prisustvovali su i predsjednici opština Pljevlja i Žabljak, Mirko Đačić i Veselin Vukićević.

Vijesti

1 komentar

  1. Yes, congratulations for this practical post. I will be preserving this post for future reference with the great lessons inside. I had always believed the best way to learn this topic is subscribing to those webinars and videos offered by professionals. Those videos proceed step by step into ways to help those considering the issue. Your blog post does the same thing. It is also a timesaver unlike all of the videos and webimars.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com