PODGORICA: Oboren rekord po broju požara - Volim Podgoricu

PODGORICA: Oboren rekord po broju požara

Vatrogasci su od početka godine do juče u 17 časova  imali rekordan broj intervencija, čak 3.888, čime je oboren rekord od kada se vodi statistika. 

“To je čak za 2.000 više nego lani. Od 3.880 intervencija do 30. avgusta, 2.564 puta  je bilo na gašenju požara. Ako uporedimo statistiku za prethodne godine, u 2015. godini je intervenisano 2.781, a 2016. godine 1.748, jasno je da će ova godina biti zapamćena po rekordnom broju intervencija u dužem periodu od kad se prati statistika”, navodi se iz Glavnog grada.

Vatrogasci su u junu imali 353 intervencije na gašenju požara, u julu 1.093, a do prije dva dana u avgustu je bilo 550 takvih akcija.

“Uprkos burnoj sezoni požara na teritoriji Glavnog grada nije bilo većih materijalnih šteta. Uništena su  dva pomoćna i jedan napušteni objekat. I pored svih napora i maskimalnog, vatrogasci su uspjeli da obezbijede mještanima bezvodnih područja cistijerne vode”, navedeno je iz Službe zaštite i spsavanja Glavnog grada. 

U toku juna isporučeno je 136 cistijerni vode za piće, u julu 143, a u avgusta 131. 

“Pripadnici podgoričke Službe zaštite su uz sve to pomagali i u gašenju požara na Cetinju i u Baru. Rekordna požarna sezona završava se uspješno. Iza svega toga stoji jedan ogroman rad, velika organizacija i koordinacija, maksimalno zalaganje i požrtvovanje i veliki profesionalizam koji su pripadnici Službe pokazali na terenu”, ističe se u saopštenju.

Služba zaštite Glavnog grada posebnu zahvalnost duguje ekipama Vojske Crne Gore koji su, kako su istakli, dali značajan doprinos u gašenju svih kritičnih lokacija i na svaki zahtjev za pomoć odazivali se u najkraćem vremenskom periodu, što je u tim situacijama posebno važno.

“Asistenciju su nam pružala i  druga gradska preduzeća, posebno ‘Vodovod’ i ‘Čistoća’, koji su na kritičnim lokacijama dostavljali vodu za gašenje. Veliku pomoć u gašenju obezbijedila je i avio-helikopterska jedinica Direktorata za vanredne situacije”, navedeno je iz Glavnog grada.

Vijesti

1 komentar

  1. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com