PODGORIČANINU NOVAC OD DROGE SLALI U CRNU GORU? - Volim Podgoricu

PODGORIČANINU NOVAC OD DROGE SLALI U CRNU GORU?

Novac od droge prodate u Australiji članovi klana Vasa Ulića (58), tom Podgoričaninu slali su u Crnu Goru. 

To piše u naredbi za sprovođenje istrage protiv Ulića, u koju su “Vijesti” imale uvid. 

Zadatak da Uliću šalje novac stečen prodajom droge imao je Rade Ljuboja, koji je bio zadužen i za  nadzor  krijumčarenja MDMA praha  u Australiju, preuzimanje te droge od pomorca sa teretnog broda MSC Monika i skladištenje narkotike u Australiji.

Ljuboja je u toj državi već osuđen na 25 godina robije.

Preko Western uniona novac od prodate droge navodno mu je slao i drugu član klana – Fabian Quaid. Zbog šverca droge njemu je u Australiji izrečena kazna od 17 godina zatvora. 

Najtraženiji australijski narkobos uhapšen je prije tri dana u Podgorici. 

Njegovi branioci, advokati Danilo Mićović i Miloš Vuksanović kazali su “Vijestima” da mu je juče nakon saslušanja u Višem sudu određen pritvor do 30 dana.

Iza spuških rešetaka poslao ga je istražni sudija Miroslav Bašović, uz obrazloženje da je osnovano sumnjiv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Ulića crnogorski i australijski istražitelji sumnjiče da je šef međunarodne kriminalne grupe koja je godišnje švercovala tone droge u Australiji. 

Policija tvrdi da je taj Podgoričanin duže od dvije decenije pod lupom više svjetskih policija. 

Uprkos tome, lisice na ruke stavljene su mu deset godina nakon što su istražitelji krajem 2007. i početkom 2008. godine presreli njegove razgovore, u kojima navodno, iz Crne Gore,  organizuje šverc droge na međunarodnom nivou.

Ulić je tada prisluškivan po naredbi podgoričkog Višeg suda, a mjere tajnog nadzora nad njim sprovodila je i policija  Australije. Policija Australije 8. i 9. maja pronašla je 44,16 kilograma MDMA praha u kući u Pertu, koja je navodno iznajmljena po Ulićevom nalogu. 

Istražitelji tvrde da je Ulić međunarodnu kriminalnu grupu organizovao  u periodu od juna 2007. do maja naredne godine. 

Članovima te grupe označeni su Ljuboja, Quaid, Dejan Medan, Dimitris Papadimitrou  i drugi.

Crnogorska i australijska policija tvrde da je ta kriminalna grupa iz drugih država u Australiju krijumčarila  MDMA prah, a potom ga pretvarala u  tablete ekstazi koje su članovi klana dilovali na teritoriji Australije. 

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je Ulićeva kriminalna grupa više puta švercovala MDMA prah u Australiju. 

Ulića sumnjiče da je od početka 2008. do 19. maja te godine neovlašćeno nabavio 60 kilograma tog praha i organizovao transport te droge u Australiju. 

U spisima tužilaštva naznačeno je da je Podgoričanin drogu kupio telefonskim putem, ali i da je na taj način, iz Crne Gore, dijelio zadatke i uloge članovima klana, jasno precizirajući što je čiji posao. 

Ulića australijski mediji  godinama označavaju vođom jednog od najvećih svjetskih narkokartela, koji navodno švercuje tone heroina, kokaina, metamfetamina i kanabisa.

Tabletu ekstazija prodavali po cijeni od 17 australijskih dolara

Jednu tabletu ekstazija članovi Ulićevog klana u Australiji su prodavali po 17 australijskih dolara. 

Ausralijski istražitelji su tokom višegodišnje istrage došli do dokaza da su u švercu droge za Ulićev klan učestvovali i Duško Gligorvski, koji je po instrukcijama Podgoričanina krajem aprila 2008. godine nepoznatoj osobi predao 10 kilograma MDMA praha. 

Pet kilograma te droge navodno je “raskrčmio”  Dimitris Papadimitrou.

Zadatak Krisa Kris Kostopoulosa, čije saslušanje tražilo crnogorsko tužilaštvo, bio je da Papadimitrou pomogne da iznajmi kuću u Pertu u kom je MDMA prah skladišten i pretvaran u tablete ekstazi.

Vijesti

1 komentar

  1. I do enjoy the way you have framed this particular concern and it really does offer me personally some fodder for consideration. On the other hand, from just what I have seen, I only wish as the actual responses pile on that people stay on issue and don’t start upon a tirade involving the news du jour. All the same, thank you for this outstanding piece and though I can not necessarily agree with the idea in totality, I respect your viewpoint.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com