ZA NJIH NEMA ZIME: Ovo su plate CRNOGORSKIH poslanika! - Volim Podgoricu

ZA NJIH NEMA ZIME: Ovo su plate CRNOGORSKIH poslanika!

 

Crnogorskim poslanicima je do sada isplaćeno 1.077.796 eura za neto zarade. Za devet mjeseci, odnosno od novembra do jula, oni su u prosjeku dobili po 13.642 eura, odnosno 1.515 mjesečno. 

Od početka aktuelnog saziva na platnom spisku je 79 poslanika, od ukupno 81, a zarade su redovno isplaćivane, kako onima što dolaze na posao, tako i onima što od konstituisanja novog saziva bojkotuju Skupštinu.

Jedini poslanici koji su se odrekli skupštinske plate su Tarzan Milošević i Željko Aprcović iz DPS-a, piše Pobjeda.

Opozicionim poslanicima, kojih ima 39, isplaćeno je 537.592 eura, proističe iz obračuna zarada. To je u prosjeku 13.784 eura po poslaniku, odnosno 1.531 mjesečno.

Najveću platu u Skupštini ima šef parlamenta Ivan Brajović, koji je u julu primio 1.884 eura. Od poslanika iz vladajuće većine najviše zarađuju Miodrag Vuković i Branko Čavor iz DPS a, koji primaju po 1.785 eura, a Marija Ćatović i Obrad Stanišić po 1.745 eura.

Među opozicionarima najveću platu ima posalnik DF-a Branko Radulović kojem je zarada 1.785 eura. Njegov kolega Predrag Bulatović, koji ima i najduži poslanički staž u Crnoj Gori, zarađuje 1.745 eura. Slijedi Marina Jočić, takođe iz DF-a, sa 1.732 eura.

Miodragu Lekiću (Demos) je u julu isplaćeno 1.719 eura.Ova plate ipak su manje nego što su poslanici primali u prvih osam mjeseci, jer su im od jula zarade smanjene za šest odsto zbog izmjena Zakona o zaradama zaposlanih u javnom sektoru.

Pobjeda

3 komentara

  1. Simply discovered your site through google and I consider it’s a shame that you’re not ranked greater since this is a implausible post. To alter this I decided to avoid wasting your web site to my RSS reader and I will try to mention you in one of my posts since you really deserv extra readers when publishing content of this quality.

  2. An intriguing discussion will be worth comment. There’s no doubt that that you need to write much more about this topic, it might not be considered a taboo subject but generally people are inadequate to dicuss on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com